Wysłany: 27 Sie 2007 19:36 Ciekawe odkrycie - nie wiem do czego to służy
Witam,
Pewnie nie odkryłem nic nadzwyczajnego ale jestem bardzo ciekawy co to za funkcja, funkcja działa w różnych telefonach (sprawdzałem na 3110 Classic, E50 i N70)
Gdy mamy telefon w stanie gotowości i wcisne np. 15 i przytrzymam dłużej # to pojawia mi się jakiś numer z karty SIM...
Początkowo myslałem ze to przypisane pozycje numerom na karcie ale coś mi nie gra...
Łącznie wszystkich kontaktów na karcie mam 34 a ta funkcja działa mi od 02 do 39
Telefon: NPL-1
Wysłany: 27 Sie 2007 19:59
Stara funkcja, szybkie uruchamianie wciskając dany numer plus # odnajduje ci numer zapisany na danej pozycji. Na simie jak zapisujesz kontakty zapisują sie nie alfabetycznie lecz numerycznie np. masz 20 kontaktow kasujesz nr9 a za jakis czas dodajesz nowy to wsakuje na nr 9 anie na 20 czy 21.
Telefon: RM-394
Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 199 Skąd: Opole Kraków
Wysłany: 30 Sie 2007 22:43
dokładnie tak jak pisze Osama - stara funkcja
np. w starych panasonicach było, miałem kiedyś takiego GD93, # nie trzeba było dłużej przytrzymywać tylko przycisnąć
czasem baaardzo przydatna rzecz
teraz mam nokie 3100 i też to działa
szkoda tylko że nie można (tak jak w tamtym panasonicu) zobaczyć przeglądając numery, który na jakiej pozycji w sim jest zapisany.
Ostatnio zmieniony przez thekuki 30 Sie 2007 22:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum