Wysłany: 26 Lip 2006 20:56 N90 coś nie tak z kamerą
Witam
usterka jest tego typu,ze kiedy jest włączony tryb video, to podgląd normalnie widać na ekranie, a jeśli wybierze się tryb zdjęc, to albo nie ma podglądu,albo pokazują się paski i inne dziwne rzeczy. wygląda jakby to była wina taśmy, ale zmyla mnie to ze na video chodzi normalnie...jeśli ktoś mógłby mi jakooś pomóc, będe wdzięczny. nie znam historii telefonu, wcześniej się nie włączał i udało mi sie go postawić. tylko ta kamera...???
soft był wgrywany, telefon zaczął wchodzić w aparat, ale były zamazania, piksele. przeczyściłem gniazda i taśmy, wygląda jakby pomogło, bo da się wejść w aparat, czasami są zakłócenia,ale pozatym jest OK, więc nie bede już tego ruszał,lepiej zostawie tak jak jest, ważne że telefon ruszył.
nie zrozumiałeś mnie co miałem na myśli,albo ja źle napisałem. chodzi o to ze robią sie paski,kwadraty,że nic nie widać na ekranie, żadnego podglądu, widać jedynie że zmieniają sie kolory tych pasków jak sie przesuwa aparatem, czyli znakiem że reaguje na obiektyw. teraz doprowadziłem go do takiego stanu,że czasem się pokaże kilka małych kresek i po chwili sie stabilizuje i można normalnie robić fotki, czy nagrywać Video.
pozdrawiam i dzieki za porady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum