Wysłany: 01 Kwi 2006 11:21 Nokia 6288? Dct4 czy BB5
Witam.
Co powiecie o Nokii 6288?
Dct-4?, BB5?
Jeśli Bb5 to kaszana z simlockiem.
Na supporcie nie znalazłem softu do tego.
Może ktoś wie co to za telefon i ma jakiś namiar na soft?
Telefon będzie przywieziony z UK.
No właśnie jeszcze nie mam w rękach, żeby sprawdzić..
Stała klijentka pytała mnie o Nokie 6288.
Mówi, żę ktoś ma jej przywieźć z UK i czy zrobie polaka i simlocka.
Przyznam się sczerze, że też pozniej Motka przeszła mi przez myśl.
Poczekamy, aż ten telefonik będzie w moich rękach. Na wyrost widze, zę nie ma się co przygotowywać.
DZięki wszystkim za zainteresowanie.
Mam nadzieje, że wrocimy do tematu.
Telefon: NOKIA 6288
Wiek: 38 Dołączył: 08 Maj 2007 Posty: 2 Skąd: Żarki Letnisko
Wysłany: 14 Maj 2007 06:11
Witam ma nokie 6288 i z tego co wiem jest to Bb5 sim lock już da się ściągnąć tylko cena zabójcza. Jeśli chodzi o soft to w mojej jest V6.10 RM 78 ciekawostką jest to że kolega ma Nokie 6280 która ma to samo RM 78 lecz soft inny. Firma Nokia na swej polskiej stronie daje możliwość samodzielnej zmiany programu należy ściągnąć program ze strony i posiadać kabelek który jest w zestawie wraz z Nokią o ile pamiętam jest to CA 42 i można samodzielnie wgrać program. Wydaje mi sie że skoro na polskiej stronie to soft będzie polski.
Pozdrawiam i życze sukcesów.
Wiem że temat jest dość stary, ale nie znalazłam na forum odpowiedzi, a mam pytanie właśnie odnośnie Noki 6288, nie chcę zakładać tematu o tym samym.
Mam takową Nokię przywiezioną z Niemczech.
Ma zmienione oprogramowanie na j.Polski, i mam z nią niemały problem, mianowicie potrafi się zawieszać w trakcie wysyłania smsa/mmsa/ czy połączenia zastanawiam się (i tu potrzebuję waszej pomocy) czy może to mieć przyczynę w tym że w salonie wgrano mi oprogramowanie od Noki 6280 V 06.10 (w autoryzowanym salonie) twierdząc że Polskiego oprogramowania do 6288 oni nie mają.
Telefon: k800i
Wysłany: 10 Sie 2007 08:53
JUSTINE.24, Jeśli 6288 jest sprzedawana w Polsce to napewno jest do niej polski język.
Jeśli się nie boisz to możesz wgrać sobie język polski. Zmień product code na 0539836 i zaktualizuj oprogramowanie za pomocą Nokia Software Updater (nie traci się gwarancji). Nie jest to skomplikowana czynność.
JUSTINE.24, Jeśli 6288 jest sprzedawana w Polsce to na pewno jest do niej polski język.
Jeśli się nie boisz to możesz wgrać sobie język polski. Zmień product code na 0539836 i zaktualizuj oprogramowanie za pomocą Nokia Software Updater (nie traci się gwarancji). Nie jest to skomplikowana czynność.
pozdrawiam,
Krzysztof
Krzysztof to, to ja też wiem
Tylko widzisz po wgraniu nowego oprogramowania niestety nie działa mi aktualizacja przez Nokia Nokia Software Updater
Zaraz jeszcze raz sprawdzę po zmianie product codu, i dam znać w razie czego
Ps.
No z tą nieskomplikowaną czynnością przegiąłeś - jak śmiesz wątpić w moje możliwości
Ostatnio zmieniony przez JUSTINE.24 10 Sie 2007 12:00, w całości zmieniany 1 raz
Telefon: k800i
Wysłany: 10 Sie 2007 13:06
JUSTINE.24, niestety jeśli masz wgrane najnowsze oprogramowanie to przez NSU już nie wgrasz nawet tego samego. Trza czekać na update od Nokii albo iść do jakiegoś trochę bystrzejszego serwisanta
JUSTINE.24 napisał/a:
No z tą nieskomplikowaną czynnością przegiąłeś - jak śmiesz wątpić w moje możliwości
Wiesz...ja tu jestem nowy...widzę że jesteś kobietą...a jak patrze po komisach w moim miescie to kobiety tak srednio znja sie na telefonach. JUSTINE.24, poprostu Cię nie znam, ale od teraz bede wiedzial
wgrali od 6280 bo to ten sam telfon, ten sam soft ak jak 5070/6070/6080!
Qdlaty mi konkretnie chodziło o to czy jest oprogramowanie z Polskim menu (w waszych serwisach) do 6288.
I czy wgrane menu od modelu niższego (6280) może wpłynąć na użytkowanie (patrz mój post wyżej).
Oprogramowanie być może jest takie samo, nie mi wyrokować (już się tym nie bawię), tylko jeśli jest takie samo to dlaczego w Noki 6288, wyświetla mi się że jest to 6280 (pytanie retoryczne), być może jestem pedantyczna, ale z punktu widzenia że zapłaciłam za to dość dużą kasę, chcę mieć tak jak w oryginale, tylko po Polsku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum