Wysłany: 18 Sie 2007 21:34 Nokia rozdaje baterie za "free" ;)
Witam!
Oto cóż znalazłęm w necie:
"Fiński producent telefonów komórkowych Nokia ostrzega o wadliwości niektórych baterii w swoich aparatach. Dotyczy to serii BL-5C, która ulega przegrzaniu i szybko się rozładowuje. Nokia zapowiedziała bezpłatną wymianę baterii.
Przedstawiciel Nokii, Jacek Wróblewski powiedział IAR, że informacje o tym czy nasza bateria jest wadliwa można sprawdzić na stronie internetowej Nokii, poprzez wpisanie numeru seryjnego. Jeśli bateria okaże się wadliwa, można tam wpisać swój adres i otrzymać darmowy zamiennik. Są tam też informacje jak postąpić z wadliwą baterią ze starą baterią. Na stronie podano również listę telefonów, których może dotyczyć usterka.
Wadliwa seria była wyprodukowana przez firmę Matsushita od grudnia 2005 do listopada 2006 roku. W tym czasie na rynek trafiło 46 milionów sztuk. Nokia otrzymała około 100 zgłoszeń wady produkcyjnej."
pepe, tylko w gazecie tak pięknie powiedzieli.
o tym dowiadujesz się dopiero później:
We will send you a replacement battery with instructions on how to return your old battery. To ensure proper disposal, all recipients of a replacement battery hereby agree to return the old battery in the envelope provided.
a ja dzisiaj dostałem dwie baterie.
swoją droga, wysłane dhlem pojedynczo. czyli ciekawy musiał być koszt przedsięwzięcia nokii.
ciekawe co tylko wymyślą ze zwrotem starych, bo mam tylko wzmiankę, że będę musiał odesłać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum