Słyszy się tu i tam o programie serwisowym nokii - Phoenix.
Ostatnia wersja radzi sobie nawet z problematyczną N95.
Ale jakoś nie znam nikogo, kto korzysta z Phoenixa i kto mógłby co nieco podpowiedzieć.
Pomijam sprawę instalacji, ale mam kilka pytań odnośnie możliwości.
Wiem - flashuje po usb, wiem - obsługuje BB5. Ale czy można flashować DCT-4, czy da się wgrać i zgrać np. PM albo dograć samego PPM. Czy działa tylko po USB czy da się wykorzystać kable podpięte do UFS (poprzez emulator com). I jak się sprawuje ogólnie ten program przy serwisowaniu Nokii.
Szukam wskazówek, podpowiedzi - jak ugryź tego Phoenixa, czy może się przydać przy codziennej pracy.
Telefon: RM-217
Wiek: 26 Dołączył: 18 Cze 2003 Posty: 846 Skąd: Gardens of UK
Wysłany: 12 Cze 2007 13:40
Pracuje na tym od dluzszego czasu
Ten program nie jest raczej do obslugi serwisu/komisu - do pelnego jego wykorzystania ( certyfikaty, tunning rf, power itp ) potrzebujesz boxa Noki fls10 + smartcard (kilka rodzaji ) + dongle lub fls5 + dongle / urzadzenia typu wavetek itp
Wiem ze sa " niespodzianka " ale nie polecam gdyz program sam w sobie jest dosc niestabilny,
a przynajmniej ostatnia wersja sprzed klilku dni na ktorej dziala flashowanie USB wspomnianej wyzej N95 ( chyba wszystkie bb5 mozna flashowac po usb).
Do tego dochodzi jeszcze potrzeba ciaglej aktualizacji kodow produktow z czym wiaze sie dostep do trade.online.nokia.com.
Ogolnie to jak nie musisz to sie za to nie zabieraj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum