niestety kable to wg mnie aż za krótkie ten do tp ma chyba z 15cm a tamte dwa nieweile więcej - aż cięzko mi sie dostać do nich inny problem ze nie moge teraz spowrotem scrd14 postawić wywala mi error in main module ;( a nie wiecie z kąd wziąść takiego kwarca 3.8 ?? chyba że na scrd2 zamienie
ok wiem o tym kwarcu i się przymierzam ale nie mam pojęcia z kąd go wziąść - na wszystkich stronach co patrzyłem albo 3.686 albo 4 Mhz - an ideeas ??
Ostatnio zmieniony przez piratten 15 Lis 2005 22:13, w całości zmieniany 2 razy
1. nie używać TP Adaptera tylko podlutować kable bezpośrednio
2. sprobować zmienić kwarc na 3.8 MHz (nie u wszystkich podobno działa 3,68 MHz ... ->
http://forum.gsmhosting.c...oader+failed%21
Czy moze ktos podac dzialajacy link do tego pliku, ktory przeprogramuje SCDR1 / Jtag bez potrzeby laczenia sie z serverem lub zamiescic go bezposrednio tutaj ? Dzieki
Telefon: Kilka
Wysłany: 17 Lis 2005 13:40
Ja dodam tylko ze w załaczonym pliku powyrzej nie mogłem przerobic, musiałem inna droga to robic, ale jest wszystko OK na oryginalnym kwarcu. Sim zszedł bez problemu.
Ale strasznie długo trwa odczytywanie Flasha.
Telefon: nokia
Wysłany: 30 Lis 2005 09:32
@Outlaw_GSM wżuć kwarc 4mhz, ja miałem taki sam problem wżuciłem kwarc 4mhz i boxa mi wykrywa, zczytuje jego serial, ale mam za to inny problem przy próbie unlocku wyskakuje komunikat "failed imei" myślę ze to jest spowodowane złym podłączeniem TP bo mam SCDR1 samoróbke i wszystko mi się już pomieszało, dla tego dołączam się do prośby Ptasznikosa mógłby ktoś napisać który pin od atmegi do którego TP na płycie telefonu?
niekonieczie ja mam 3,686 i mi poszło x1-2trio i z tego co wiem v5-2 i kilka innych idzie ale np x1 albo x2-2 nie idą więc z tego o wiem narazie nikt nie testował z 3.8 poczekamy....
Telefon: nokia
Wysłany: 01 Gru 2005 21:41
dzięki wielkie matho wlaśnie o to chodziło.Panowie powiem Wam że oryginalnie mialem kwarc 3.686 i mi nawet boxa niewidziało a więc zmieniłem na kwarc 4mhz (bo 3,8 oczywiście niemogłem dostać) i po zmianie odrazu boxa wykryło SN zczytało a więc myśle że warto spróbować. pozdrawiam fifii69
dzięki wielkie matho wlaśnie o to chodziło.Panowie powiem Wam że oryginalnie mialem kwarc 3.686 i mi nawet boxa niewidziało a więc zmieniłem na kwarc 4mhz (bo 3,8 oczywiście niemogłem dostać) i po zmianie odrazu boxa wykryło SN zczytało a więc myśle że warto spróbować. pozdrawiam fifii69
Informujcie panowie jak to chodzi na kwarcu 4.0
Narazie biegam na 3.6.... , box jest widoczny. Do tej pory robilem trio i x5-2. Poszlo wporzo.
na jedno wychodzi z 4.0 i 3.6 ja już zamówiłem 3.8 i dopierpo wtedy się okarze czy działa - bo natym co mam to idzie z 5-2 i trio ale ze zwyklą x1 i x2-2 nic...
No ja wlasnie robilem my x5-2 i my x 3-2 na kwarcu 3.6 i poszlo bez problemu. A w my x1trio zamiast kodow wyskakiwaly mi jakies krzaki ;/ Niewiem czy to wlasnie wina kwarcu czy moze nie obslugiwanego HT. Bo na gsmhosting mowia ze to przez nie obslugiwane HT. Moze ktos cos wie na ten temat?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum