Nie ma potrzeby zczytywania flasha,cała operacja trwa okolo minuty - po prostu podpinasz telefon ,odpalasz direct unlock - czekasz i otrzymujesz wiadomośc ze direct jest niemozliwy lub mozliwy -w zaleznosci od fona( jesli pisze ze direct unlock jest niemożliwy to otrzymujesz kody do wklepania z klawiaturki ).A co do kabli to ,jezeli masz profilica pod usb,to nie musisz nic przerabiać ,natomiast jesli masz na rj-ce to na 99% masz w standardzie SCDR-a i niestety czekają cie przeróbki.Tak od siebie dodam ze jezeli chcesz wykożystywać jakiś interfeace,to polecam infinity,całkowicie bezproblemowo,a np.multi-box,pomimo takiego samego pinoutu nie chciał współpracować przynajmniej u mnie.Na pocieszenie dodam ze przeróbki nie są trudne bo do wszystkiego jest dokumentacja - a za te pieniądze warto.Wiem co mówie bo mam i uzywam i gdybym jeszcze raz mial wybrać to bez wachania wybrałbym SagDD.
Jam ma pytanie troche za innej beczki. Mam zamiar kupic cos wlasnie do sagemow i zastanawialem sie nad sagdd ale nie mam w laptopie portu lpt czy bedzie to dzialac na smart adaptorze od smart-clipa?
Na to pytanie nikt nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi,aczkolwiek musze powiedzieć ze Sagdd jest "małoproblemowy" jeżeli chodzi o lpt.Na nowym kompie(dwurdzeniowiec z XP),miałem problemy ze smart clipem(juz nie mam ) i scdr2(caly czas mam - user port nic nie pomógł,wręcz przeciwnie - dlatego uzywam pewnych patentów ) ,natomiast sagDD odpalił bez problemów,ale jak będzie u Ciebie trudno powiedzieć.Nie wiem jak to ustrojstwo do smarta jest zbudowane ale teoretycznie powinno działać - chociaż to też kwestia konfiguracji sprzętowej.
Pozdrawiam .
Ps.Takie kuriozum - na laptopie z xp ,scdr smigal ale tylko bez user porta i w dodatku na całkowicie odmiennych ustawieniach niż zalecają .
Jak pisałem ,to posta wczesniej nie bylo ,dla tego ustosunkuje sie do tego co napisał mój przedmówca.
Prawdopodobnie chodziło o port lpt na pcimcia - z tym też jest różnie ,czasami dzialaja bez problemów a czasami z bliżej nie określonych powodów odmawiaja posluszeństwa - tyle ze ze względu na budowe pcimcia ,takie rozszerzenie jest pewniejsze niż przejściówka lpt-usb.Musimy pamiętać ze jedno to port równoległy a drugie to szeregowy.
Ostatnio zmieniony przez Slawek 30 Sty 2008 17:32, w całości zmieniany 1 raz
całkiem możliwe - ale smart adaptor raczej nie pójdzie bo to nie jest typowa przejściówka tylko coś prawie jak box... ma własny sn też musi być updatowany... ale nie wiem jak jest widziany w urządzeniach
Tez mi sie tak wlasnie wydawalo ze nic z tego. Przejsciowka pcimcie->lpt tez odpada bo nowsze zlacze expresscard i taka przejsciowka na lpt sporo kosztuje. Takze zostaje mi tlko smti. Ale jutro jeszcze sprawdze ten smart adaptor ze sws sag'iem moze bedzie chulac;)
Wiem ze pcimcie-lpt bedzie dzialac bo mam taka przejsciowke uzywalem jej ze smart-clipem ale w uszkodzilo mi sie gniazdo pcimcie, a w nowym lapku mam tylko zlacze exspresscard. A jezeli chodzi o smart adaptor to sprawdzaelm go dzisiaj z sws sag'iem i tak jak mowiliscie nie dziala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum