Wysłany: 19 Lip 2009 20:04 Sagem my721x Upadek Brak zasięgu
Witam wszystkich.
Mam spory problem. dostałem do zrobienia telefon. Sagem my721x
jedynie co wiem to to ze upadł z wysokości 3m 3,5m. Na ziemię (Miękki piasek.) wbił sie w niego schował sie wyswietlaczem w piach sam sie dziwiłem wysokość max 4m
a on sie wbił. ale nie o to chodzi. Telefon jako telefon nie rozwalił sie w żaden sposób. wszystko chodzi oprucz zasięgu. jak go dostałem to nie miał go wcale. rozkręciłem,poczysciłem. i załonczyłem go POwer on. mysle jest ok. jest zasięg ale po chwili patrzę ju go nie ma.
Telefon ma 3 lub 4 miesiące. był już tam gdzies w serwisie nawet nie wiem w jakiej sprawie. telefon przy zakupie nie blokady sim. teraz wrzuciłem mu orange.
i jak jest ustawiony na wyszukiwanie auto. to nie łapie. jak mu węzmę ręcznie to szuka szuka i znajdzie ale tu dziwna sprawa jak dla mnie znajduje różnie nie raz ere nie raz plus ale w większosci przypadków złapie prawidłowa siec. ale też ze sporymi problemami.
Proszę o pomoc może wie ktoś co z tym fonem zrobić???
co może w nim być nie tak. szukałem trochę już ale nie zralazłem nigdzie
podobnych objawów przy tel. a juz nie mówie by znaleść coś na temat kąkretnie tego telefonu.
Mam nadzieje ze dostane od was jakąś fochową pomoc.
po pierwsze sprawdź zasięg na karcie plusa (ery) i orange aby wyeliminować błąd jednego z zakresów
po drugie imei... czy telefon nie jest zgłoszony
po trzecie końcówka mocy.. wygrzanie/wymiana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum