wystarczy czytac wczesniejsze posty.. a wiekszosc mlodych userow zaklada nowe tematy bo nie chce im sie szukac.. no to posty sa usowane bo jest w tym temacie juz wszystko napisane.. wiem co mowie bo na forum jestem juz jakis czas i sam kilka razy udzielalem odpowiedzi na wiele powtarzanych pytan.. od tego jest przycisk szukaj.. taka prawda.. ludzie sa coraz to bardziej leniwi..
jak sa leniwi to ich problem ,sa rozne metody zapobiegania ,niechce sie szukac delikwentowi no mozna mu dac odpoczynek na pare dni ,to jest tylko przyklad a metod na forum jest wiele
Telefon: SE D750i
Wysłany: 07 Lut 2007 21:34
Nie mowie o lenistwie userow ( choc to fakt i takie posty nalezy kasowac) , ale o ignorancji modow. To, ze ktos czegos nie ma lub nie potrafi, nie oznacza, ze ktos inny takze. To nie powod by na forum osmieszac i poddawac w watpliwosc slowa nie majac pojecia ile w nich jest prawdy. Wystarczy PW z uwaga, ew. pytaniem z serii "czy wiesz co mowisz". To sprawe wyjasnie calkowicie i nie zraza nikogo ani do "zarzadcow" ani do forum, bo chocby pozniej ISK ( jesli sie dowie przypadkiem ) staral sie zazegnac konflikt-niesmak pozostaje.
Przykre jest tez to, ze jak sie komus narazisz to nawet posty nie dodaja sie do konta. Sama tak stracilam calkiem spora ich liczbe i na dodatek dostalam PW, ze to dlatego, abym nie osiagnela magicznej liczby 100...( moze komus bardzo zalezy na ilosci postow-na mnie nie robi to najmniejszego wrazenia, gdyz ich ilosc nie zawsze ma pokrycie we wiedzy). To jest dopiero finezja w traktowaniu userow, czyz nie?
Techtronik to przyzwoite forum na calkiem niezlym poziomie i gdyby zmienilo podejscie do userow nie traktujac ich na zasadzie " napewno chcesz tylko sciagac pliki i nie znasz sie kompletnie na niczym" byloby jednym z najbardziej godnych polecenia for dla serwisantow.
popatrz na to z innej strony... nas jest kilku.. userow kilka tysiecy... wiele osob pisze bezsensowny smieci tylko po to aby napisac swoj wlasny temat... ciezko w wypadku tylu tys. traktowac kazdego indywidualnie... zreszta troche tu pobedziesz sama sie przekonasz...
poza tym po to jest ! regulamin aby go stosowac.. a fakty sa takie ze prawni zaden z userow go nie przeczytal.. potem jego posty sa wywalane.. musza byc jakies reguly...
Ostatnio zmieniony przez rybol 10 Lut 2007 13:32, w całości zmieniany 1 raz
Nie ma czasu na indywidualne traktowanie, ale jest czas na pisanie bzdur na PW pt."posty nie beda sie sumowaly, abys nie mogla osiagnac liczby 100"? I tu jakos liczba userow nie przeszkadzala?
W sumie mam to gleboko "w powazaniu", ale zaczne zamieszczac cokolwiek ( serwisowki, jezyki czy solucje ) gdy stwierdze, ze nie ma tu rownych i rowniejeszych. Do tego czasu wole obserwowac i odezwac sie tylko, gdy uwazam, ze tak trzeba, albo...mam dorby humor.
heh widocznie komus mocno podpadalas;) kazdy sensowny post i na temat jest mile widziany.. koniec tych rozwazan bo do niczego nie prowadza i zrobil sie wielki OT
Ale temat (a raczej OT) jest dobry.Widać że spadło zainteresowanie ludzi kiedyś będących tu częściej.Mówię o ludziach którzy naprawdę mieli pojęcie o naprawach i o technologii GSM.Pozatym pojawiła się nowa era telefonów (dct3 już poszło w zapomnienie).Naprawy juz wyglądaja inaczej,sprzęt kosztuje a solucje są już wszędzie.
Co do moderatorów to popieram ich podejście do sprawy.Swego czasu odwiedziłem kilka for i to co tam zobaczyłem zwaliło mnie z nóg.300 postów na temat jak wgrać jawę albo błaganie o kody do nokii.Ale tacy ludzie też mogą mieć swoje fora i jak widać mają je.
Techtronic.pl jest najlepszym polskim forum i napewno nim zostanie
Telefon: brak
Wysłany: 12 Lut 2007 17:00
kiedyś trudniej było zdobywać informacje, ale za to sprzęt był tańszy (Dejan koło 100zł, a teraz co się kupi za 100zł) a teraz solucje są wszędzie, ale gdy chcesz cokolwiek zrobić to trzeba najpierw zainwestować.
Reich, co Ty piszesz ?? Jaki tańszy ? Za cruisera dalem 1400 zł za martecha 1800-1900 zł, ABB - 1300 zł, Gryfin bez kabli -600 zł .... mam dalej wymieniać !! Teraz wszyscy byście chcieli wszystko za free a jak już kabel trzeba mieć to jest problem bo kosztuje 20 zł. No bo zawsze przecież mozna kodem - za darmo.
kiedyś trudniej było zdobywać informacje, ale za to sprzęt był tańszy (Dejan koło 100zł, a teraz co się kupi za 100zł) a teraz solucje są wszędzie, ale gdy chcesz cokolwiek zrobić to trzeba najpierw zainwestować.
Ja za pierwszego Dejana v1.0 dalem 1500zl (3310 wtedy na rynek wchodzily), za klucz do siemensow (c45 itp) cos kolo tysiąca, za klucz do kalkulatora dct4 jakies 700. Nie pisz wiec bzdur ze sprzet byl tanszy.
Telefon: brak
Wysłany: 12 Lut 2007 23:30
porównując gdy kupowałem swojego pierwszego Dejana za 150zł to teraz najtańszy box "dorównujący" mu to Jaf, sam wiesz za ile, także tańszy. A ile razy ten Dejan mi się zwrócił to nawet nie da się policzyć, więc był tańszy.
A ja wam powiem wręcz przeciwnie. Sprzęt jest coraz droższy zwykli majsterkowicze nie są wstanie ich kupić bo zwróci im sie dopiero po 5 latach. Nie dojść że jest drogie to i też są skomplikowane trzeba mieć umiejętność ich obsługi. A ci co siedzą w tej dziedzinie ładnych pare lat wiedzą co do czego służy lub domyślają się sami więc niemają powodu by się pytać na forum a jeśli nawet jest to są pytania ale nie liczne i to wiekszość w dziedzinie softwarowej. Pewnie większość z osób którzy siedzą w tym mają znajomych na gg gdzie też mogą się poradzić. I taka jest chyba rzeczywistość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum