Wysłany: 03 Gru 2006 00:31 co znaczą opisy Iska na GG ??
przez kilka dni szef miał opis ze sprzeda domeny techtronik.pl, e-recenzje i e-umts
a ostatnio opis brzemiał SOLD
czyzby ktoś kupił nas??
można wiedziec kto??
Telefon: SE K800i
Wysłany: 04 Gru 2006 22:51
Moze Kyrzan, i masz racje.
Isk-u nie chodzi mi o to co teraz, kiedys była rzeznia, nie bede sypał nikami bo pamietam ze na przed ostatnim zlocie rozmawialismy o tym w pokojach kto sie szaro-gęsi..
po za tym duzo osób odpadło i nie udziela sie niestety
Pozdro For @LL
kiedys (3-4 lata temu) ludzie udzielali sie zeby sie pochwalic wiedzą w temacie, ze potrafią
teraz podanie jakiejś solucji na forum sprawia ze jest ona ogólno dostępna i wszyscy mogą to robic, wszyscy tzn. konkurencja, gimnazjaliści itp.
a to jest równoznaczne z utratą klienta,
wiele osób dorosło do takiego sposobu myślenia, siedzą cicho, robią swoje i wiedzą ze są o krok przed konkurencją
chyba nawet na tym forum znalazlem wypowiedź kolegi który pisał ze ma na dysku solucje o których nikomu sie nie śniło i nie opuszcza one jego HDD, takich osób jest coraz wiecej
wydaje mi sie ze teraz na forach udzielają sie młodzi, którzy jak trafią na post typu
"Czym SIM locka z C65" to jeden przez drugiego opisują co i jak zeby pokazać ze potrafi i wie, ale jak juz jest grubszy problem to cisza jest. kiedyś tacy żarliwi byli Ci którzy teraz siedzą cicho bo wiedzą czym to grozi.
Nie miejmy im tego za złe, poprostu walczą i szanują o swoje miejsce pracy
no nie do konca.. ja uwazam ze wiekszosc tematow zostala naprawde szczegolowo opisana.. wiec nie ma sensu i potrzeby odpisywac na posty ktore kolejny raz poruszaja te sprawy..
inny problem tkwi wlasnie w tym ze wiekszosc uzywa gotowych solucji.. nie wiedza dlaczego tak tylko na slepo lutuja to co zaznaczone.. proste..
wiekszosc uzywa gotowych solucji.. nie wiedza dlaczego tak tylko na slepo lutuja to co zaznaczone...
tu masz racje, ale jak nie ma solucji i nie wie jak zrobić to się pyta na forum
jezeli dostanie odpowiedz z obrazkiem to zrobi
a jezeli nie dostanie to nie zrobi
a ten kto potrafi to zrobić przeczyta taki post i pomysli sobie "Przecież to takie proste, 3 dni nad tym siedziałem i zrobiłem solucje dlatego za darmo Ci tego nie dam. Jak chcesz to przynieś mi telefon a bedziesz miał zrobione"
Jakiś rok temu zauważyłem tą tendencję, do niewypowiadania się na forach
w ten sposób powoli naprawy HW bedą robione tylko przez tych co bedą sie znali na tym
ale to jeszcze troche czasu upłynie i napsują Wam ludzie krwi, czego oczywiście nie życzę
z SW jest troche inaczej bo sprzęt tanieje ale i to sie zmienia producenci boxów wprowadzają klucze zabezpieczające a hobbyści niebardzo chcą inwestować w sprzęt który bedzie sie zwracał b. długo i kto wie czy sie zwróci, a era tanich serwisowych kabelków na COMa, LPT czy USB już sie kończy
Więc wszystko idzie ku lepszemu tylko cierpliwie czekać i nie dać sie usunąć z rynku
Ale Techtronic jest i narazie właściciel się nie zmienia
To ze niektorzy nie pisza nie znaczy ze ich tutaj nie ma Niestety poziom merytoryczny sie przynajmniej w wiekszosci postow dosc niski zrobil wiec czasami szkoda klawaitury meczyc .. ;P Jakos ostatnimi czasy angielski jezyk mi blizszy od polskiego jesli chodzi o wypowiedzi dotyczace tematyki GSM. Coz widac nie ma tu bardzo miejsca dla ludzi bardziej kreatywnych niz zwykli uzytkownicy oprogramownania ktore ktos zrobil. Szkoda troche by tych "ktosiow" z Polski jest dosc sporo, a fajnie by bylo czasem z Polakiem po polsku porozmawiac
napisze tak , jestem tu kupe czasu ,i to jest chyba moj pierwszy post na tym forum ,po prostu sa tu za duze restrykcje dla poczatkujacych\nowych userwow , sa alternatywne fora o tematyce gsm ktore rozwijaja sie bardzo szybko i sa ogromne, tam niema takich blokad jak tutaj, a od tego sa moderatorzy czy ktos pisze glupoty czy nie .mysle ze tu jest min. problem
pozdrawiam
Wysłany: 06 Lut 2007 23:16
Przemyslaw, tylko na tych alternatywnych forach jest po 150 pytań na ten sam temat, a w ciągu dnia jeszcze 140 dochodzi. I to jest właśnie wadą alternatywnych for. Można na nich napisać, co ślina przyniesie na język, a moderator może to usunie/przeniesie po kilku dniach.
haber ,zgadzam sie z Toba ,ale to tylko i wylacznie od organizacji forum zalezy , jezeli jest dobra organizacja to i z glupimi postami mozna sobie poradzic ,tylko pisze ze takie restrykcje zniechecaja poprostu ,takie jest moje zdanie
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Przemyslaw 07 Lut 2007 14:07, w całości zmieniany 1 raz
Telefon: SE D750i
Wysłany: 07 Lut 2007 15:06
Dodam od siebie: tu jest sporo prawdy. Sama napisalam gdzies rzecz, za ktora zostalam wyszydzona przez moderatora tylko dlatego, ze mialam raptem kilkadziesiat a nie kilkaset postow.
Nie zdawalam sobie sprawy ( majac dostep do roznych serwisowek, softow i innych rzeczy, o ktorych w Polsce mozna tylko pomarzyc ), ze nie kazdy ma to co ja.
Gdyby taka sytuacja miala miejsce tylko raz...
Od tej pory czytam i pisze na forum sporadycznie.
Znam kilka osob, ktore spotakalo to samo. Calosc mowi sama za siebie. Jest tyle roznych for, ze nikt nie ma ochoty byc traktowany jak natretna mucha.
Bycie moderatorem zobowiazuje, wiem to z wlasnego doswiadczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum