Wpadlo mi teraz do glowy, zeby zrobic odnosnik do miejsca w ktorym beda wypowiadac sie osoby ktore kupily jakis sprzet sugerujac sie tym serwisem, zarowno opinie pozytywne jak i negatywne. Nie wiem tylko jak ma sie nazywac ten odnosnik oraz w jakim stylu maja byc zamieszczane te komentarze, cos jak na allegro "pozytywne" "negatywne" neutralne" ?
@ [Przemo], jak dla mnie to najważniesze by było z czym był testowany sprzęt.
Bo FX 5200 ma zupełnie inne osiągi z P4 a zupełnie inne z AMD (reszta może być identyczne)
Więc przydało by się miejsce - może jakaś mała ramka - z czym było testowane.
A co do oceny to może zrobić tak że oceniający wypełnia kilka pól.
Oceniam ten sprzęt na 5 bo...
Oceniam ten sprzęt na 4 bo...
Oceniam ten sprzęt na 3 bo... itd
Wiadomo że wszystko ma swoje dobre i złe strony.
Do tego możliwość wyświetlenia komentarzy usera od 5 - 1, oraz komentarzy na 5-ke wszystkich userów. - takie udogodnienie dla czytających.
oczywiście to tylko taka drobna sugestia.
_________________ :: nothing is impossible :: :: CTH - We're all mad here. ::
L/ii! Ja tez jestem za Dzieki tego typu serwisom wl/asnie decyduje sie czy kupic to czy tamto i jak na razie dobrze na tym wychodze
Nie wiem jak moge pomóc, ale chetnie to zrobie
A co do testowania - w sprawach takich jak sprzet komputerowy, zgadzam sie z @ =mis=, ze przdal/aby sie taka tabelka. Przykl/adowo kazdy moze miec przypisana do konta konfiguracje sprzetu (te najwazniejsze rzeczy: mobo, proc, ram, grafika, dysk), które sie domyslnie pokazuja, lub mozna cos w nich zmienic, albo dodac (np. karta muzyczna, czy drukarka czy cos - zaleznie od kontekstu i testowanego urzadzenia).
A co do skali ocen - w/g mnie pomysl/ jednej oceny za produkt odpada, bo dla jednych jest wazniejsze to czy cos jest ciche, dla innych czy wydajne, dla jeszcze innych ile kosztuje. Najlepsza by byl/a taka forma oceny, ze w jakiejs skali (np. w/w 1 do 5) oceniamy poszczególne cechy (cena, jakosc, itp).
Ufff.. To chyba tyle z mojej strony
dodane:
I co? Zdechło? Bo jak na razie cisza na morzu z tego co widzę..
PS:
Sorki za kodowanie w pierwszej części, ale edytowałem w lynxie który jakos tak poslashował..
No troche pomysłów już padło - to raz. Jak coś już będzie to będzie wtedy można coś dodać, poprawić, wdrożyć w życie nowy pomysł itd itp - to dwa
Niech się coś zacznie dziać to i nowe pomysły zaczną napływać.. Sam wyjeżdżam, ale jak wrócę to chętnie się czegoś podejmę w sprawie Hardware.techtronik.pl
Ja pracuje w dosc dobrze prosperujacym serwisie-sklepie komputerowym i mam czesto dostep do najnowszych zeczy-akcesorii. Wiec w wolnych chwilach moge sie zajac testowaniem jakis tam produktow. Moge takze korygowac oraz podwazac opinie innych na temat danego sprzetu, przegladac oraz naprawiac zle zformulowane teksty. Czekam na propozycje.
Ostatnio zmieniony przez JuDam 12 Sie 2004 19:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum