Telefon: RM-626
Wysłany: 03 Mar 2004 15:53 Stary ! regulamin
Zasady korzystania z forum Techtronic.pl:
Ostania modyfikacja: 27.02.2004. v 0.985
Wersja obecnie nie aktualna.
Cytat:
1 REKLAMA. Napisanie postu o treści komercyjnej ( sprzedaż, usługi) w dziale innym niż "Sprzedam, kupie, zamienię" będzie powodowało otrzymaniem BANa na dostęp do strony Techtronic.pl. np. treści typu "mam to urządzenie w super cenie, zapraszam na PW" itp. Zarówno w Podpisie nie można umieszczać treści reklamowych, adresów pocztowych, firm, oraz informacji o sprzedawanych produktach - za to grozi ostrzeżenie.
2 Pisanie na forum - Czyli nowe wątki i odpowiedzi do istniejących tematów
Aby napisać nowy wątek na forum trzeba być posiadaczem 10 napisanych postów ( odpowiedz ), wtedy automatycznie można pisać nowy temat.
2.1 Piszcie w odpowiednich forach.
2.2 Nie piszcie "pilna sprawa" "proszę o szybką odpowiedz" jeśli ktoś wie coś na ten temat to odpisze, dla nikogo nie jest ważny Twój problem, ludzie piszą z własnej woli
2.3 Jeśli ktoś miał problem i został rozwiązany miło jest napisać "OK dzięki działa, bardzo dziękuje" Wiadomo wtedy że problem został rozwiązany i temat uważa się za zamknięty.
2.4 Jeśli ktoś ma program (lub coś innego) który może rozwiązać problem któregoś z userów forum to niech napisze do mnie a ja umieszczę go na "FTP" lub doda go do swojego postu, wtedy każdy zainteresowany będzie mógł go pobrać, nie dopuszczalna jest sytuacja:
Cytat:
~Wyślij mi program na majla
~Sprawdź pocztę
~Ja też chcę mój majl to ...
Jak już to piszemy na PW/E-mail
Takie zachowanie może powodować otrzymaniem nawet ostrzeżenia.
2.5 Nie pytamy się o ceny możesz przecież zobaczyć na www.allegro.pl lub www.anonse.pl
Nie pytamy się gdzie coś kupić w moim mieście ? www.pf.pl
2.6 Temat postu Temat powinien odzwierciedlać treść, np. jeśli chcę napisać o telefonie X i jego problemie z zasięgiem to temat powinien wyglądać tak: X - brak zasięgu. Tematy typu "Pytanie", "Kilka pytań", "wielki problem" będą umieszczane w śmieciach
A najlepiej przeczytać http://rtfm.bsdzine.org/
2.6.1 Nie piszemy tematów typu: "POMOCY", "(wybrany user forum) pomocy" a w treści "(user) pomóż mi z ...." taki post będzie usuwany, i proszę nie odpowiadać na taki post, bo nie jest skierowany do Ciebie.
2.6.2 Nie używamy w temacie kodu HTML, BBCode, oraz znaków typu ?<< >> -- : oraz kilku !! ?? no i CAPS LOCK.
2.7 Każdy nowy post rozpoczynający nowy watek który był już poruszany (np przeliczne kodów do DCT4) będzie usuwany, a autor dostanie ostrzeżenie - dopisujemy się do istniejącego wątku.
2.7.1 Zanim napiszesz nowy Temat zobacz czy nie był już poruszany na forum lub w dziale "Jak ?" .
2.8 Nie piszemy w Jednym temacie 2 pytań lub więcej.
2.9 Posty typu "Jak w temacie" będą usuwane.
2.10 Nie pytamy który telefon wybrać ( markę X model 1 czy markę Y i model 6 ) - Posty będą usuwane.
2.11 Nadużywanie BBCode bez celu będzie skutkowało usunięciem postu. - Wyróżniamy tylko pewne słowa a nie cały tekst.
2.12 Nie odpowiadamy na jakiś "stary" problem, chyba ze chcecie się dopytać o szczegóły - patrzcie na datę.
2.13. Podwójne posty, niektórym się coś "przypomni" i dopisują kolejny post, nie wiem czy widzieliście ale jest taki magiczny przycisk "Zmień" jeśli chcesz coś dopisać do postu (swojego) na który jeszcze nikt nie odpowiedział użyj tego przycisku, wszystkie podwójne posty są usuwane (te drugie) przez moderatorów. Ewentualne wyjątki od tej reguły będą ogłaszane w odpowiednich forach.
2.14 Nie dodawaj wpisów charakteryzujących się cechami:
- syndrom "wyrażania poparcia" - polega to na tym, że gdy ktoś coś napisze np. "jest super!!!" 5 innych osób umieszcza pod spodem wpisy w rodzaju "tak!", "super jest", "nie, ja jest super", "super jest superman"
Takie wpisy są kasowane.
2.15 Nie pytamy się skąd ściągnąć aplikacje/grę/dzwonki/logosy do swojego telefonu -> google.pl
Z wyjątkiem pytań o midlety w dziale "Java"
2.16.PISOWNIA.
2.16.1 W żadnym wypadku nie pisz na forum tylko dużymi literami (takie wpisy są kasowane).
2.16.2 Staraj się w miarę możliwości uważać na ortografię.
2.16.3 Jeśli nie jest to dla ciebie zbyt duży wysiłek (lub przyzwyczajenie) pisz z "polskimi literami".
- jeśli we wpisie popełniłeś literówki w 1 albo 3 słowach to nic się nie stanie. Ale jeśli na 15 słów we wpisie połowa nie daje się "normalnie" czytać ze względu na poprzestawiane lub zgubione litery to użyj opcji "zmień" i POPRAW TO. (wpisy nie stosujące się do tej zasady będą kasowane).
A jeżeli masz problem z pisownia, to najpierw pisz w WORD/ StarWriter itp użyj sprawdzania pisowni i dopiero umieść tekst na forum.
2.16.4 Słowa typu "tesh, qpić" czyli ku=Q, są nie dozwolone!
2.17 Nie odpowiadamy na posty które łamią ! regulamin !
Niestosowanie się do wyżej wymienionych punktów skutkuje umieszczeniem postu w TRASH/otrzymaniem ostrzeżenia/usunięciem postu.
3.FORUM TO NIE CHAT. Zamieszczając jakiś wpis zastanów się czy wnosi on coś do dyskusji i czy jest zgodny z tematem. Takie posty są i będą usuwane
4. Czytajcie "JAK ?", "Artykuły" i forum zanim napiszecie nowy temat, może już ktoś pisał o podobnym problemie/sprawie ( polecam wyszukiwarkę )
5. Nie piszcie do Administratora/Moderatorów na GG/Tlen, PW i email np: "flashowałem telefon X i teraz nie działa" lub "Jak zrobić upgrade softu" itp. jak zawsze odsyłam na forum lub "JAK? FAQ". Przyjmuję informacje o nie działającym linku, problemie z forum, o nowym ciekawym programie... W przypadku Administratora każde zapytanie inne niż w/w będzie ignorowane!!
6.UNIKAJ WULGARYZMÓW. Jeżeli będziesz przeginał i nie zastosujesz się do tych zasad dostaniesz bana.
7.Nie umieszczamy na forum "niespodzianek*", oraz linków bezpośrednich do programów - tzw. "ulepszaczy". Nie pytamy się również ska pobrać etc. Każdy kto złamie ten punkt regulaminu otrzyma ostrzeżenie.
8. Login nie powinien zawierać wyrazów uważanych za obraźliwe oraz adresów stron WWW. Jeżeli zarejestrowałeś takowy login napisz do administratora forum o zmianę loginu. W przeciwnym wypadku konto zostanie usunięte.
9.SKARGI I ŻALE - Masz jakieś pretensje lub skargi, czujesz że cię niesprawiedliwie potraktowano, nie pisz żadnego postu, forum to nie jest "Książka skarg i zażaleń", napisz do administratora przez PW albo e-maila. Jeżeli to zrobisz to dostaniesz ostrzeżenie.
10. Podpis - Powinien mieć max 3 linijki, bez zbednych formatowan tekstu, nie umieszczamy banerów itp.
11.PAMIĘTAJ ŻE RANGI UŻYTKOWNIKÓW TO TYLKO ZABAWA I DODATEK A NIE WYŚCIG POKOJU.
Pisz tak by inni cenili cię za twoje wypowiedzi a nie liczbę wpisów i rangę nic się nie dostaje. Rangi są tylko informacja o aktywności usera, i nie świadczą o poziomie wiedzy.
12.PLIKI. Funkcja dodawania plików na forum nie służy do zabawy, umieszczamy tylko małe pliki, które mogą być popularne np. DCT4 unlocker.
13.Nikt nie ma prawa sprzedawać kopi forum (offline) bez wiedzy Administratora i jego pozwolenia, ujawnienie faktu ściągania forum skutkuje otrzymaniem BANa oraz umieszczeniem adresu IP na jednej z podstron serwisu Techtronic.
14.ADMINISTRATOR oraz/lub MODERATORZYzawsze mają racje .
15. Jeżeli ADMINISTRATOR oraz/lub MODERATORZY nie ma racji patrz punkt 14.
18. Pamiętaj, to co jest oczywiste dla Ciebie, nie zawsze jest zrozumiale dla innych.
19. Uśmiechnij się
20. Jeżeli widzisz usera który łamie ! regulamin w jakimś poście wyślij raport - niebieski kwadracik.
21. . Trup - Za trupa uważa się post który został napisany 30 dni wcześniej od obecnej daty, dotyczy to tematów typu "problem z XXX" "jak zrobic XXX w XXX"
22. Nie pytamy "co wybrać do XXX zł ?" - posty usuwane.
23. Nie prosimy o przeliczenie kodu ( wyjątki stanowią specjalne tematy utworzone do tego ) - Za to dostaje się ostrzeżenie.
24. Ujawnienie osoby która jest zarejestrowana na forum i która "oszukuje" na allegro automatycznie zostaje usunięta z forum ( czyli dostaje BANa ).
25. Zbędne wiadomości PW usuwamy.
26. Rejestrując się wyrażasz zgodę na otrzymywanie informacji handlowych/informacyjnych drogą email ( nie bójcie się, nie przewiduje "spamowania") - to tak na przyszłość.
27. Używanie emblematów moderatora przez osoby nie bedace moderatorami jest zakazane. To samo sie tyczy emblematu administratora, oraz innych przypominajcych iz dany user wykonuje specjalna funkcje na forum.
28. Nie tolerujemy TROLI. ( "troll na forum dyskusyjnym - jak np. to -
to osoba szukająca dziury w całym,
prowokująca (i podtrzymująca) dyskusje dość
jałowe, a czasem nawet obfitujące w tzw. flaming (osobiste
przepychanki i kłótnie, często zabawne, ale czasem
przykre)."
29. Każdorazowe zalogowanie się powoduje akceptacje powyższego regulaminu.
Jeżeli będziesz przeginał i nie zastosujesz się do tych zasad to możesz dostać nawet Bana.
Mam nadzieje że weźmiecie sobie to do serca, bo chcę aby był tutaj porządek, jeśli chcecie pogadać o dupie Marynie to są inne fora od tego.
Forum TECHTRONIC ma być na najwyższym poziomie, żeby każdy je cenił za jakość wypowiedzi, bez durnych tematów i postów.
Telefon: RM-626
Wysłany: 28 Sty 2005 20:53
28.01.2005
Zmiany kosmetyczne, ! regulamin powinien byc teraz bardziej czytelny.
Usunięcie punktu
Cytat:
2.13. Podwójne posty, niektórym się coś "przypomni" i dopisują kolejny post, nie wiem czy widzieliście ale jest taki magiczny przycisk "Zmień" jeśli chcesz coś dopisać do postu (swojego) na który jeszcze nikt nie odpowiedział użyj tego przycisku, wszystkie podwójne posty są usuwane (te drugie) przez moderatorów. Ewentualne wyjątki od tej reguły będą ogłaszane w odpowiednich forach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum