Wysłany: 26 Lut 2006 10:41 2650 po zamknieciu i otwarciu niebieski wyswietlacz
Dostalem do zrobienia telefon nokia 2650... nie przyjmowal karty sim... wymienilem tasme.. jednakze mam problem po zlozeniu i otwarciu na ekranie mam tylko niebieskie tlo.. (nie wiem czy na starej tasmie tez tak bylo bo dostalem go w czesciach - ale mysle ze tak)... wykluczam tasme bo... jak telefon lezy otwarty i przyloze magnes imitujac zamkniecie klapki nadal na lcd niebieskie tlo...
patrzylem w schemat i od N306 idzie dalej do rez. i UEM... wykluczam bledne dzialanie N306 bo wylacza i zalacza poprawnie...
czy ktos spotkal sie z taka usterka? jesli tak to moze mnie naprowadzi
rybol , nie napisales czy zmieniales soft... Skoro byla w czesciach to nie mogles sprawdzic czy dziala dobrze przed naprawa HW, moze to wina softu? Moze wrzuc PM i daj znac? Ja mialem ostatnio taka nokie z tymi samymi objawami (zerknalem bo temat na czasie) ale tam padl UEM...
Możliwe żecoś ze złączem jest nie tak sprawdź tak jak jest na rysunku - aha świecą Ci wszystkie ledy na płycie głównej - jeżeli tylko 2 górne to UPP do wymiany
no ja włąśnie coś takiego znalazłem - dlatego pytałem sie o ledy
Cytat:
Does it boot first of all ?
Do you get light in all 5 LED's on the main board ? or only the 2 top LED's ?
I had a similar one some time back with excat same fault, only the 2 top LED's were lighting up, the other 3 small LED's did not.... UPP change solved the problem (Be aware it glued)
Rybol daj znac czy się Tobie udało.. mam podobny egzemplarz z tym, że wcześniej w nim się to działo raz na jakis czas a teraz juz ciągle.... sorry, ze odkopuje trupa ale lepsze chyba to niz zakladanie nowego wątku prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum