Telefon: nokia 3210
Wysłany: 26 Paź 2005 13:20 6310i udaje że ładuje!
Witam
Podpinam pod ładowarke to ładuje pokazuje sie na lcd.Jednak może tak cały dzień a i tak bateri nie naładowuje.Baterie wymienialem wielokrotnie i ładowarki.Wymieniłem:F100,V101. nic to nie zmieniło.
Może ktoś się z czymś takim już spotkał?
Jak przywiazłem 6230i z zagranicy to miałem sam telefon, więc dokupiłem ładowarkę i identyczna sytuacja jak u ciebie: niby ładuje a nie ładuje. Po załatwieniu sobie oryginalnej ładowarki problem sam się rozwiązał
Telefon: k700i
Wysłany: 23 Gru 2005 00:14
Wymieniłeś już F100 i V101, to dwa najważniejsze elementy pomijając UEM które mają wpływ na to czy tel. ładuje czy też nie, jeżeli nie pomogło został tylko UEM, niestety w tym modelu jest zalany klejem jak wiesz...
Wysłany: 08 Lut 2008 12:29
Cześć! Chciałbym odświeżyć temat bo mam podobny problem, piszę podobny ponieważ jak podepnę ładowarkę to pokazuje że ładuje i jak odepnę po np godzinie to nic się nie załaduje i do tego momentu jest tak samo jak w temacie "Luba5" ale co jest nowego u mnie to to; jeśli wył. i włączę telefon to wkaźnik baterii jest większy czyli bateria jest ładowana tylko po odpiciu ładowaki nie podniesie się wkaźnik, dopiero po ponownym uruchomieniu tel. pokazuje, że jest więcej energii w baterii... I co?
P.S. Zrobiłem! Pomierzyłem na stykach baterii, było 8k a ma około 3.5k, gdzieś przeczazytałem, że to wina tego, że nie ma przejścia przez UEM, zaryzykowałem, podlałem pastą, 380stopni i teraz jest 3.8k i ładowanie też super już. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez spokoszeroko 08 Lut 2008 13:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum