Witam mam do naprawy nokie 6610 gralem do niej najnowsze oprogramowanie po zczytaniu telefon jest teraz wykrywany jako 7210. zlacze LCD sprawdzilem wszystki piny ok. Wgralem MCU + PPM + CNT a potem jeszcze samo PPM ale dalej to samo wszystkie resety zrobione. dodam ze z telefonu mozna normalnie korzystac. jak to paprawic ?? telefon wygrzewany wyczyszczony.
juz pisalem sciezki LCD sprawdzone i sa ok .najlepsze ze z tego tela moge dzwonic i wszystko a ekran niebieski. zanizanie softu nie pomoglo nie wiem juz cos mam zrobic moze jeszcze podniesienie upp pomoze
Nie napisałeś czy ten wyświetlacz jest w nim od poczatku czy też po wymianie. Są 2 rodzaje z zewnątrz niemal identyczne-typu 6610, 3100 oraz te do 6030, 2600 . Jeśli zamienisz to możesz do smierci softowac..i nadal będzie na niebiesko..Tamte mają 4 tys kolorów a do 6030-ten z zieloną taśmą przy złączu wygląda niemal identycznie jak do 6610 a ma 65 tys kolorów.Ine sterowanie z matrycy i inne sterowniki w fleszu..Ja miałem telefon który był wcześniej w autoryzowanym serwisie i ktoś w ramach swiństwa podmienił wyświetlacz na tej samej zasadzie bo w ramkę się zmieścił...sprawdź.
Ostatnio zmieniony przez skorpions3 31 Paź 2007 02:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum