Wysłany: 03 Wrz 2006 12:51 Alcatel 511 BF4 na ERA nie działa, Idea działa co mu dolega?
Mam telefon Alcatel 511 BF4 z bardzo dziwnymi objawami, z którymi ja się jeszcze nie spotkałem, mianowicie :
- jak włączę telefon bez karty sim i naciskam klawisze to działa normalnie, także przycisk dzwonienia tzn jak wciskam go to nic się nie dzieje, jak zadzwonię na 112 to telefon się zaraz wyłącza.
- jak wkładam kartę z ERY abonament lub HEYAH to telefon się włącza, ale po startowej/początkowej animacji zaraz się wyłącza.
-jak wkładam kartę z IDEI POP to telefon się normalnie włącza można normalnie obsługiwać telefon, ale jak się wykonuje polączenie to zachowuje się tak jak by nie było sieci chodź
zasięg jest i to 4 kreski.
Czy ktoś się spotkał z takimi dziwnymi objawami już, co może być przyczyną takiego dziwnego zachowania? Może ma ktoś schemat do niego?
Podejrzewam, że to wina końcówki mocy, ale nie jestem pewien.
Zablokowany Alkatel 511 po imei ? Chyba mało prawdopodobne. Może ktos pożyczył sobie imei do jakiegoś innego telefonu i wychodzą problemy, ale faktycznie standardowo zbób sofcik i resety. Zobaczysz czy coś się poprawi.
czapliniak, niestety nie mam oryginalnego box'a ani kabla do Alcateli. Znalazłem taki schemat kabla http://www.gsmhacking.com/help/cables/index.htm i teraz nie jestem pewny z jakimi programami on będzie współpracował . Jakim programem Ty rozwiązałeś swój problem? Możesz go tu wrzucić? Wiem, że zaraz ktoś mądry powie żeby użyć opcji szukaj bo to już było na forum, już szukałem i jest ich sporo i nie wiem który jest dość dobry co nie uwali telefonu.
Alcateli jeszcze nie robiłem i nie mam w ogóle żadnego doświadczenia
Ostatnio zmieniony przez -=Mirco=- 10 Wrz 2006 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum