Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
BH4 _ KM283500H padł po dograniu polaka
Autor Wiadomość
misiek49 
User

Telefon: 6230i
Wysłany: 11 Lip 2005 09:01   BH4 _ KM283500H padł po dograniu polaka

Witam!
Mam alcatela 535 z wersją KM283500H i vigisa v2.38, po dograniu języka jak go włącze to pokazuje się tylko menu powitalne, dwa razy przygaśnie i się wyłaczy. Możliwe ze uwaliłem tech-a ale nie mam drugiego żeby sobie ściągnąć. Myślałem jeszcze o wgraniu z innego fona o takiej samej wersji całego flasha, ale niestety nie mam flasha. Pomożecie?....... :wink:

Franek Dolas 
Member

Telefon: N95
Wysłany: 27 Lip 2005 23:58   

Mam podobny problem tyle że nie ubiłem jeszcze swojego Alcatela.Mam 535 w wersji 102 KM183500H i nie mogę mu wrzucić żadnego langa nawet od tej samej wersji bo nie chce łyknąć i się drze że plik ma rozmiar nieprawidłowy.Zczytany z niego lang istotnie ma rozmiar nietypowy(1728Kb).Jakieś pomysły? Zczytałem z niego fulla 8Mb jakby kto potrzebował.Telefon jest z Hiszpanii a ja mam Vygisa 2.38.

jala
Starszy użytkownik

Wysłany: 28 Lip 2005 08:28   

Alcatel 8w1 2gsm radzi sobie bez problemu z kazda wersja, a jesli wystepuja jakies problemy w kilka godzin (w zaleznosci od czasu) moge zrobic flasha naprawczego lub z wybranym langime, moge sprobowac zrobic taki plik dla vigisa, ale nie gwarantuje poprawnych efektow....

Franek Dolas 
Member

Wysłany: 28 Lip 2005 20:33   

Mam zczytane wszystkie niezbędne pliki do naprawy w razie czego więc nie zaszkodzi spróbować.Vygis w readme do najnowszej wersji swojego softu pisze że nie klonuje kilku wersji m.in. tej mojej.Nie kupowałem S2GSM bo Vygis jest bardziej wszechstronny i wiem że jesteś jedynym na Polskę resellerem S2GSM więc jakbyś mógł coś zmotać byłoby miło :wink:

jala
Starszy użytkownik

Wysłany: 29 Lip 2005 08:35   

watpie zeby vigis mial polowe wszechstornnosci co s2gsm ;)

moglbym zrobic cos, ale potrzebuje backupa zrobionego s2gsm sec1, sec2, eep....

Franek Dolas 
Member

Wysłany: 29 Lip 2005 19:48   

Pisząc wszechstronność miałem na myśli to że robi wiele innych fonów a nie tylko Alcatele.Nie mam S2GSM ale ponoć krąży rozkraczony to spróbuję znaleźć i zczytać.

jala
Starszy użytkownik

Wysłany: 30 Lip 2005 08:46   

tym niestety nie odczytasz, to sa pierwsze wersje, i albo nie obsluzy tej wersji (na 99%) a jesli nawet to odczytasz tylko backup, tylko nowe wersje odczytuje poprawnie nowe teleofny w postaci trzech plikow, sec1, sec2, eeprom...

ewentualnie wiesz gdzie mozesz przyniesc telefon ;)

Franek Dolas 
Member

Wysłany: 30 Lip 2005 14:42   

T A M go napewno nie przyniosę :wink: Nie stać mnie... Jak mnie przyciśnie to J&W wpompują ten język napewno.To w sumie mój aparat(kupiony do komisu) i mogę poczekać.Co do ostatniej rozmowy przez telefon to potwierdza się to co ci mówiłem.Teraz był urlop i trochę ludzi przyszło do mnie stamtąd i strasznie psioczyli na ceny.

[ Dodano: Wto 30 Sie, 2005 ]
Zrobiłem ten lang i przy okazji znalazłem sposób na każdego BH4 i inne jak nie ma na supporcie paczki językowej.Trochę kombinacji ale 100% pewności.Wystarczy Vygisem wpompować mu taki flesz z PL aby wstał i świecił cokolwiek na LCD.Nieważne że tech zone nie pasi i karty nie widzi albo cóś.W takim stanie zczytujemy z niego langa następnie ładujemy mu z powrotem full backup 8Mb i dogrywamy zczytany wcześniej lang.Działa 1000%.Kiedyś robiło się takie rzeczy z BE4 jak nie było langa do danej wersji ale się zapomniało... Starość nie radość.

Odpowiedz do tematu