Ja mam pytanie, moze troche nie na temat, ale zwiazane z tym programem. A mianowicie ine mialem wtyczki do ot e160, na forum ktos wprowadzil mnie w blad i powiedzial, ze od 525 bedzie pasowala po lekkim przypilowaniu, ale niestety nawet po przypilowniu piny nie pasuja, ale to tak na boku. Chodzi mi glowenie o to, ze wzialem kabelek z dodatkowym zasilaniem od ot 311, no i bezposrednio przylutowalem kabelki do plyty glownej, czy to ma prawo dzialac?? bo u mnie nie dojsc,ze nie dziala, to po przylutowaniu telefon przestal sie wlaczac:( Dodam, ze zadnej komunikacji z programem,nie bylo, bo fon juz sie nie wlaczal.
Ale sie rozpisalem;p
No a czemu nie ma prawa działać po przylutowaniu? Pewnie że powinno działać, ja tak samo przylutowałem kabelki do padów i działa że aż miło ... Co do niewłączania się telefonu ... jeżeli wszystko zrobiłeś dobrze i nie pomyliłeś kabelków typu "+" i "-" zasilania to normalnie nie ma prawa się nic skopcić ... Poza tym na E160x ten program chyba nie działa (też właśnie miałem E160x) ... Zobacz czy telefon komunikuje ci się z loggerem po tym kablu (którymkolwiek loggerem, możesz pobrać loggera stąd www.gsmmasters.com ) ....
Ostatnio zmieniony przez Outlaw_GSM 18 Lut 2006 12:55, w całości zmieniany 1 raz
Sam kombinowałem z kablem od 311, komunikacja była jedynie przy zasilaniu pod programem za free ale błędna-krzaczki, jeżeli telefon przestał działac to musiałeś chyba podać napięcie na płytę.
Jedyne co narazie mi działa to zwykły bez zasilania z loggerem.
Slee, kabel masz zwykły pod coma be zasilania, przeróbka 535?
Thx for Outlaw_GSM
Ostatnio zmieniony przez Jakrzys 18 Lut 2006 15:33, w całości zmieniany 2 razy
Ja odpaliłem na kablu od 311 z zasilaniem 9V, do oryginalnej wtyczki dolutowałem dodatkową przerobioną od 525 i śmiga. Miałem tylko problem bo w necie znalazłem dwa opisy kabli i w pierwszym były zamienione RX i TX, po zamianie zczytał za pierwszym razie.
Witam, może ktoś wie do czego służy nam RESET CODE?
ALCATEL E259, e ERZE, po wpisaniu NCK telefon chce kod telefonu.
Oczywiście mam czym zczytać kody, ALCATEL VLE5 FREE...
Jeśli RESET CODE - resetuje wszystko (łącznie z kodem aparatu) - to jak go wprowadzić do telefonu?
Bardzo dziękuje za uwagi.
mam taki problem, zczytalem kody, ale nie bardzo wiem, jak je wpisac bo po wlozeniu obcej karty wyskoczylo mi "błąd sim" albo "Trwale zablokowany, skonatktuj sie z operatorem".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum