Wysłany: 10 Maj 2005 10:11 Simlock OT511 i inne strasze....
Witam. Mam pewien problem. Od okolo 2 lat zajmuje sie tematem simlockow, ale jakos zawsze omijalem alcatela z daleka... Teraz jednak chcialem sie za to wziasc i pojawil sie problem.
Mianowicie:
Odnosnie wlasnie OT511( bo z nim ostatnio walcyzlem).
Posiadam do tego modelu kabel PC na com-a . Podlaczam kabel do coma, dolaczam do niego baterie 4,5V ( na kablu jest oppisane ze od 3,5 - 5,5) i nic. Mam kilka roznych pogramow ale wiekszosc nie komunikuje sie z fonem ( nie posiadam boxa wiec o tych pod box nie wspominam). Prosze nie mowic o konfioguracji portu bo userporta ma dobrze skonfigurowanego i ine zeczy chodza bez problemu ( jak chocby div, czy flasher noki).
Probowalem tez uzyc jakiegos generatora kodow do alcatela jednak nie podaje mimodelu fona a wygenerowny kod ejst nieprawidlowy.
Czy mogl by ktos raz ostatecznie napisac jak i czym ( najlepiej podpiac jakis link) sciagnac locka z tych starych alcateli ( mowimy oczywiscie o wersji z kablem, bez boxa).
Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam...
Sprawdzilem i czyscilem je dokladnie spiryusem. Dzis jeden znajomy serwisant powiedzial mi ze to moze zalezec od mojego laptopa. Ponoc najlepiej do alcateli spisywaly sie IBM bo mialy jakis wiekszy prad na wyjsciu czy cos. Ja mam toshibe, ale nie chce mi sie wioerzyc by tylko to bylo powodem. No i nadal do konca nie wime jakiego softu uzyc..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum