Jak najlepiej zdjąć simlocka z GD50 ?
Czytałem różne opisy, i mam różne softy, ale boję się że uszkodzę telefon. Częśc osób poleca andromeda 3.01 ale według tej strony on uszkadza telefon : http://www.zakopiec.com.p...kpanasonic.html
Mam jeszcze softy VirtulaX, Unlocker 1.03 by Zoran, Neo's unlocker and restorer 7.3
Co mi polecacie ? Koleżanka mnie prosiła, a nie chcę żeby potem leżał ten telefon u mnie kilka dni jak go uwalę. Do tej pory bawiłem się tylko nokiami.
Jeszcze bym prosił o opis czy simlocka ściągać przy wyłączonym/włączonym telefonie, czy może trzeba go załączać podczas działania programu itp.
Próbowałem te kody ale jakoś mi z nimi nie szło. Po wklepaniu kodu nie było żadnego komunikatu czy jest ok, ani kod nie znikał czy cokolwiek. Nie wiedziałem co dalej, próbowałem go zatwierdzić zieloną słuchawką ale pisał że zły numer czy coś w tym stylu. W końcu zdjąłem simlocka softem NEO's GD30-50 Unlocker v.7.3 :)
Ale może mi wyjaśnicie co robiłem źle z tymi kodami ? Wydawało mi się że po wpisaniu kodu powinien coś napisać, tak przynajmniej pisało na stronie www.uniquephones.com.
witam... sorki ze rozgrzebuje stary post, ale nie moge sciagnąć smoka z Gd50 przez imei...
prosiłbym o porade krok po kroku.... ( i jak sprawdzic wersje softu w tym modelu) pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum