jesli nie czyta tzn ze masz wersje powyzej A21 (lub 22, nie pamietam dokladnie) wtedy trzeba przeflashowac na A21 - zdjac smoka - przeflashowac z powrotem na ta co miales lub np A53, przy okazji mozna wrzucic przerobionego flasha bez denerujacego trzasku aparatu
polecam program Pana_by_SPunlock
jest dostepny na serwerze jest idealny do sciąganiea simlocka
prosty i skuteczny na 100%
najpierw generujesz kod programem i pozniej w telefonie wpisujesz 746 i 2x menu i wchodzi w tryb sieci tam wpisujesz cod wygenerowany.
jesli pomogłem sypnij szacunkiem:)
Mam GD67 , proboje sciagnac tym programem simlocka, ale...nie wykrywa telefonu. Co moze byc przyczyna ? Kabelek? Telefon wywala ze "Łącze danych podłączone".Chłopaki proszę o pomoc.
Jak wchodze w *#9999# to wyświetla mi jakieś napisy typu. data utworzenia telefonu itp.Ale który jest odpowiedzialny za oprogramowanie? Może to wina softu?
Opis producenta kabelka :
Kabel PC do Panasonica GD 52/53/67/75/87/92/93/95
Zastosowanie kabla:
usunięcie simlocka,
odczyt kodów użytkownika, zabezpieczeń,
zmianę IMEI,
przywrócenie ustawień fabrycznych,
naprawę telefonu,
wgranie nowego oprogramowania,
wgranie/zmianę języków w menu,
inne - w zależności od możliwości telefonu
oraz wiele innych, w zależności od możliwości telefonu i użytego programu.
Mimo, iż nie oferujemy oprogramowania, można łatwo odszukać odpowiednie np. na internecie.
Kabel będzie pasował do Panasonica GD 52/53/67/75/87/92/93/95
GRAFIT:
moze kabelek w co wątpie.
Rozbierz telefon i na 90 % masz zasniedziałe styki w telefonie - wilgoć itp.
Wyczyść płytke głowna czy to szczoteczko czy tez alkocholem i na pewno pojdzie wszystko.
Sprawdz bo to może byc strzał w 10
Telefon: RM-217
Wiek: 26 Dołączył: 18 Cze 2003 Posty: 846 Skąd: Gardens of UK
Wysłany: 02 Kwi 2004 12:03
mam orginalny kabelek panasonica EB-RSD96
Data Cable - zdejme nim smoka ?? ew co trzeba w nim przerobic zeby simlpck poszedł ?>?
--------------------
dodane pare minut pozniej:
Zaizolowałem na tym kabelku piny 4 i 10 i poszło bez problemu odrazu !! programik działa ! !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum