Wysłany: 02 Maj 2008 19:04 d900i tylko wibruje i swieci klawiatura
Witam dostałem do naprawy d900i. przy próbie właczania podswietlała sie tylko klawoiatura numeryczna. wiec pomyslałem ze moze tasma padła. wymieniłem i niestety róznica jest taka ze teraz podswietla sie i wibruje wibra ( jest w czesci górnej nad wyswietlaczem) Dowam że płytki nie można wygrzac ( jest to ryzykowne bo wszytkie ukłądy sa klejone NIe wchodzi w TAT mode ( komp go nie zczytuje) Co można mu zrobic. Wyswietlacz nawet sie nei podswietla
możesz jeszcze spróbować na innej taśmie bo zdarzają sie padnięte na starcie - co do wchodzenia w tat mode w d900i jest troche cięzko - kilka razy trzeba próbować aż w końcu sie uda (włączasz wyłaczony telefon)
tasma napewno od d900i a nie od d900? Bo one sie roznia... Czego uzywasz do flashowania? Ja przy nspro nigdy nie mialem problemow z d900i zeby wprowadzic w tat mode.
nie jestem do końca pewien ale taśmy są te same a ja próbwałem kilku "patentów" i emulacji coma w ufsie - one nand downloader v1.4 z tego co pamiętam
Z tym że jesli wcześniej wszystko Ci chodzilo to nawt i bez taśmy powinno wchodzić...
[ Dodano: 04 Maj 2008 07:56 ]
hmm przemyślałem to i jednak ja niedałym rady wgrać cokolwiek na d900i bez sprawnego "przodu" - trzeba go włączać jak prosi program... a bez taśmy to raczej nie możliwe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum