witam!
podobno podchodzi flash od e250 tylko w jakiej paczce jest polak? na supporcie nspro sa:
E250ANFK3_FL3.zip
E250BDGC1.zip
E250JPFL4.zip
E250XAFK7.zip
E250XAFK7_FL4.zip
E250XAFL2.zip
E250XAFL3.zip
E250XBGB1.zip
E250XCFL1.zip
E250XDFL1.zip
E250XEFL1.zip
E250XFGC1.zip
XD: Niemiecki, Angielski, Francuski, Włoski, Węgierski, Polski, Czeski, Słowacki - sporadycznie może nie zawierać polskiego języka!
XX: Norweski, Duński, Niemiecki, Angielski, Hiszpański, Francuski, Grecki, Włoski, Węgierski, Holenderski, Polski, Portugalski, Słowacki, Fiński, Szwedzki, Czeski - sporadycznie może nie zawierać polskiego języka!
Polski mozna spotkac na 100% w kustomizacjach i brandach: CB (Plus), BR (Era), BK (Orange bez ikon/menu orange), BV (Orange z ikonami/menu Orange), CJ (90%), PM (Play)
Czy po wgraniu flasha wszytko było oko ?? U mnie wyskakuje "błąd sieci" - pokazuje zasięg ale nie można sie dodzwonić. Resety nie pomagają. Podkreślam w telefonie była e250V i wrzuciłem e250 F1 podajrze.
narobili tych e250.... e250v e250d e250t może masz tego z tzw. "nową płytą" solucja by jester:
Cytat:
Jesli juz nam nie dziala to wgrywamy full do e250 dostepny na suporcie nspro potem wgrywamy E250D CBGJ2 jest z pl jezykiem tylko ze mi sie nie podoba wyglad tego softu ale telefon bedzie dzialac potem mozna wgrac inny od e250d i tyle.
Niestety nie udało mi sie postawić tego e250V. Obejrzałem płytę, kolor niebieski na płycie napis E250D. Wgrywałem flasha e250D + eeprom i telefon niestety resetuje sie cały czas. Wgrałem E250 + eeprom i telefon sie odpala ale nie można zadzwonic
Witam.
Otóż jednak okazało się, że oba samsungi, to e250d.
Jednak po wgraniu softu, eeproma (czy to w repair mode, czy to w trybie normalnym nie pomogło). Telefon łapał zasięg poprawnie, ale dalej nie było dźwięków i nic nie było słychać w głośniku.
Solucja na ten problem (przypadkowo odkryta):
Najpierw wgrywamy soft E250DXBGJ1 - po tym zabiegu telefon będzie działał prawidłowo, jednak nie będzie polaka.
Jako drugi wgrywamy E250DXDGI1 - polak. Po tym sofcie telefon będzie działał prawidłowo, bez jakichkolwiek resetów z polskim językiem.
Trzeba to robić w tej kolejności. Gdy wrzucimy sam E250DXDGI1 telefon będzie z polakiem, ale znowu bez dźwięków, więc najpierw E250DXBGJ1, później E250DXDGI1 i wszystko działa jak trzeba
Powyżej mała solucja, jakby komuś zdarzyło się tak namieszać, jak ja namieszałem
jak sie uwali wersje D to nie kombinowac nic z eepromem, tylko wgrac najwyzszy soft e250D i smiga
Kod:
Solucja na ten problem (przypadkowo odkryta):
Najpierw wgrywamy soft E250DXBGJ1 - po tym zabiegu telefon będzie działał prawidłowo, jednak nie będzie polaka.
nie trzeba kombinowac przypadkowo, po prostu GJ to wyzszy soft niż GI i to cala filozofia
mozna od razu dac np. CBGJ2 i jest polak i sprawny fon
Narazie żadne czynności nie przynosza efektu. Wgrałem E250BVGA7 i nawet udao się zadzwonić dwa razy ale brak dźwieków i głosnika. Po wgraniu softy "V" mam resety telefonu podobnie jak po wgranieu flasha "d". Teraz kasuję flasha + eeprom i spróbuje jak napisaeś Qdlaty. Wrzuce flasha E250DCBGJ2 i eeprom od "D" i zobaczymy.
Najciekawsze że wgrałem soft Vadofone czyli taki jak był bo telefon z Vadofone + eeprom oryginalny z niego zgrany przed robota i mam resety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum