Wysłany: 29 Lip 2004 20:08 Jakie diody w Sony CMD-J70?
Witam!
Właśnie stałem się szcześliwym posiadaczem telefonu Sony CMD-J70 i pierwsze co chce zrobić to wymienić w nim diody, gdyż to zielonkawe podświetlenie mi się bardzo nie podoba. Moje pytanie jest takie jak w temacie: jaki jest rozmiar diód stosowanych w tym modelu telefonu? Czy jest 0603 czy też 0805 a może 1206?? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Rozmair najlepiej 0603. Ale naprawdę odrazdam Ci zmianę diód w tym telefonie. Mam dosyć dużo doświaczenia, robiłem to stacją a i tak uwaliłem i nie naprawiłem do dzisiaj. Więc jak nie musisz lepiej nie zmieniaj.
Rozumiem, w takim razie jeszcze się na tym zastanowię. Myślałem, że będzie to operacja w stylu N 3310 czy też 8210, ale jak mówisz, że nie jest tak prosto to rzeczywiście jeszcze pomyślę. Dzięki za odp.
Jest je zmienić łatwiej niż w 3310 bo nie trzeba żadnych blaszek wycinać. Ale one po prostu uwielbiają padać od zmiany diód. Sam znam wiele przypadków. Telefon włącza się normlanie ale nic nie widać na LCD.
Ale czy jeśli tak się stanie (telefon padnie i na LCD nic nie będzie widać) to czy wystarczy wówczas wymienić LCD czy uszkodzeniu ulega cały telefon czy jakaś jego ważna część?
No własnie o to chodzi że nikt nie wie dlaczego tak się dzieje. Po prostu przy okazji zmiany diód lubi się coś zwalić i późniejsza zmiana diód z powrotem nie pomaga.
No cóż, teraz trochę zwątpiłem w takim razie. Jednak widziałem już ten telefon ze zmienionym podświetleniem na niebieskie i wyglądał rewelacyjnie, dlatego coś czuję, że się nie powstrzymam przed tą wymianą Zresztą jeszcze zobaczę. Dzięki za info.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum