Wysłany: 22 Wrz 2003 16:28 Kabel do Soniaków serii J 5/6/70
Witam!
Zakupiłem sobie kabel do Soniaków i chciałbym sie dowiedzieć co można robić z Sony+kabel+komputer. Ponieważ posiadam kable do Noki i z nimi można robić dużo różnych rzeczy: edytować (modyfikować) softy, wgrywać dzwonki i wiele innych rzeczy.
Niestety w naszym dziale "Jak?" jest opisany tylko sposób na ściąganie SIMLOCKa z Sony- i nic więcej.
Proszę o wyrozumiałość Używam winshit 98 i mam już wszystkie programiki do Soniacza z FTP.
Pozdrawiam
Rozkrec wtyczke jak dasz rade i obadaj polaczenia. Jesli sa tylko Rx, TX, GND to jedyne co zrobisz to smok. W reszte watpie Ale jesli wtyczka jest rozkrecalna to dasz rade przerobic go na data i cte.
RX, TX i GND to wszystko co jest potrzebne, by kabel zarówno Service jak i Data działał OK.
Różnica polega jedynie na zwartych pinach we wtyczce (na podstawie tego phone wie z jakim kablem ma do czynienia).
kabel service - flashowanie, praca z CTE Terminalem, prog loaderem, simlock, wgrywanie obszaru .nvm
kabel data - tapety, dźwięki, programy, gry (gry i programy wgrasz jedynie do telefonu, który zawiera wcześniej spatchowany flash), backup.
A nie mialby ktos przypadkiem calego schematu tego(tych) kabelkow? Pewnie miedzy kompem a wtyczka jest tylko jakas kostka typu 232 ale mam tylko 1 tel i 1 komputer wiec nie chce experymentowac. Bede wdzieczny, pozdr!
na axnet.pl jest mnogo programów do grafik i dzwonków. a kabelstwo typu data kosztuje w hurcie chyba z 8-10 zł. nie chciało mi sie bawić w jego przerabianie.
jak nie znajdziesz to daj znaka, mam niezłą kolekcję tapet do j5 6 70
A nie mialby ktos przypadkiem calego schematu tego(tych) kabelkow? Pewnie miedzy kompem a wtyczka jest tylko jakas kostka typu 232 ale mam tylko 1 tel i 1 komputer wiec nie chce experymentowac. Bede wdzieczny, pozdr!
wiem ze temat byl dawno temu poruszany ale dla osob ktore tu zagladna w celu naprawy tego telefonu moze dodam cos od siebie
za pomoca kabla data zczytamy loga (dzieki temu poznamy kody do simlocka i do wapu)
za pomoca kabla cte poprawimy imei z 000000000000000 na ten spod baterii (za pomoca programu CTE Terminal 3.0)
W razie problemow z tym telefonem i tym uszkodzeniem, mozna smialo do mnie pisac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum