Musi dać radę. Wpisujesz jak w instrukcji np. imei 3500015066...
Piszesz Writeimei 0x35 0x00 0x01 itd.
Mam już 3 fony zrobione w ten sposób, więc próbuj.
Najwidoczniej coś nie tak z kablem. Zastosuj się do mojej instrukcji i wszystko powinno grać. Napisz krok po kroku co robisz i w jaki sposób. Postaram się pomóc.
Ważna uwaga! Po uruchomieniu trybu CTE(punkt 2. mego opisu ) wyłączamy i włączamy telefon, aby tryb był aktywny. Wtedy inne komendy nie działają, działa za to WRITEIMEI - 100%.
Być może zapomniałem tego dodać. Daj znać jak Ci się uda
czesc
trafil mi sie sony 70 z takim imei jak opisujecie i na dodatek po wlozeniu karty pokauje zamek sim
zrobilem wszystko o czym pisze Manix i zadzialalo,wszystko jest ok ,imei wgrany,aparat odblokowany-nie pokazuje zadnych bzdetnych komunikatow
dzieki za opis Manix,
pozdrawiam wszystkich
marek
Wysłany: 30 Gru 2002 13:14 spoko, działa - zróbmy więc kolejny krok...
IMEI z 000000.. wrócił do prawidłowej postaci, jednak chciałbym aby telefon posiadał SIMLOCKa, zakładam mu go więc odpowiednią komenda (11) i ......... "ZAMEK SIM)
zdejmuje dziala, zakladam znowu to samo!! w simlock status mam same FFF FF FFF, co zrobic? jak zapisac odpowiednie cyferki zeby wszystko dzialalo np na IDEE?
zrobilem wszystko jak wyzej oprócz tego pw xxxxxxx bo nie chcialo isc ale imei i simlosc w porzadku i tel nie łapie zasięgu cos po próbie dzwonienia gdziekolwiek nawet pod 112 od razu robi koniec połaczenia hardare jest sprawny
Na włączonym telefonie Sony J7 wpisuje port w ctenabler wpisuje 1 i enter pokazuje wtedy erasing, writing, ok - zmieniam kabelek i odpalam program CTETERM wybieram port , File, Conect i teraz zaczynają się schody program pokazuje initializing phone.... i kilka razy pokazało się REDY PHONE ale nic nigdzie nie mogłem wpisać np PW XXXXXXXX program jakby się zawieszł czy ma ktoś jakąs rade próbowałem już na 2 kompach.
Pozdrawiam
Witam
Ja z kolei mam problem zkomunikacja z pierwszym progsem cteenabler
Kabelek DATA raczej sprawny na 100% tylko dziwi mnie jedna rzecz
tym kablem mozna zczytac loga tak jak kablem do smoka (pinologia ok tak jak na rozpisce ponizej).
sorka za wyciąganie starych tematów, ale mam ten sam problem co wy kiedyś i imeil:00000.. i zamek na sim.
Może ktoś podesłać i programik "CTEEnabler" bo nie moge go nigdzie zanleść, o podany link nie działa
Jak ktoś czegoś nie wiedział w sprawie zamiany nr IMEI, lub by komuś trafił sie "Zamek SIM" to prosze pytać ja z pewnością pomoge!
Trzeba zwracać uwagę co pojawia się na stronie. Jest tam wyraźnie napisane, iż stronę przeniesiono na http://www.r00t.ssxh.net/
Tam jest wszystko co trzeba. Widzę,że na forum przybywa mnóstwo "wygodnych" osób. Trochę ruchu (zwłaszcza głową)please
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum