takie imei 00000000000000 mialem w noki 3330 i tez nie moglem sobie poradzic, samego imei nie dalo sie zmienic(error) , dopiero po pełnym full flashu(z eepromem) uzyskalem normalny imei i dopiero wtedy zmienilem go na org. spod baterii, i fon chula do dzis.....
Wysłany: 05 Lut 2004 16:04 re: Sony J70 imei: 00000000000000
mam j-70 z imei 00000000 Jednak nie działa mi cte enabler zarowno pod win 98 jaki 2k pojawia sie tekst " can't init GBP mode" przez co nie moge zmienic IMEI w CTE TERMINAL. Wczesniej pojawiala sie komenda zamek sim przy kazdej karcie SIM ale z tym sobie poradzilem wszystko niby działa ale w momencie proby uzyskania polaczenia z jakimkolwiek numerem rozlacza mnie automatycznie. Telefon kupiłem na allegro wiec nie wykluczam tego że moze byc blokowany przez siec. Pomóżcie bo juz mi ręce opadają.
Ewentualnie jakim innym programem zmienić IMEI?
Witam.
Mam taki sam problem jak Bono tylko że w j6 i z kartą od popa, i za cholerę nie mogę sobie z nim poradzić. Najlepsze jest to, że gdy włoże do telefonu inną kartę, czy to będzie simplus czy abonament idei, telefon działa i da się dzwonić. Czy ktoś wie o co chodzi ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum