Telefon: NEC n21
Wysłany: 06 Lip 2004 16:39 Sony j70 ładuje a niewlacza sie
Jak podlacze do ladowarki to pali sie dioda co laduje (niestety niewiem czy laduje sie bo mam zbity wyswietlacz) ale jak chcem go odpalic to zero reakcji
Jeżeli ten telefon jest "martwy" to często bywa tak, że nic już nie działa a dioda, o której mówisz świeci...
Cóż to nie jest jednak oznaką ładowania i najczęściej w takich przypadkach nie ładuje...
Mało tego, to jak widzisz na wyświetlaczu że jest ładowanie to w rzeczywistości wcale nie musi tak być.
Myślę, że najpewniejszą metodą aby to sprawdzić to poprostu zmierzyć napięcie baterii przed włożeniem do telefonu i później po jakimś czasie po wyjęciu...
jezeli to kwestia oprogramowania to moze coś z tego ci pomoze http://forum.techtronik.p...4&highlight=nvm
mi udało sie postawić niewłączającego sie J70 w ten sposób wgrywajac plik nvm ale różne rzeczy moga być nie tylko to bo skoro wyswietlacz masz zbity to rozumiem że telefon po upadku
Telefon: nokia 7650
Wysłany: 17 Sty 2005 13:49
Mam podobny problem tylko ze u mnie wyglada to tak:
telefon na baterii wyjetej z innego sonego (naladowanej) dziala pieknie, dzwoni laduje i wogole jest ok, natomiast jesli na tej baterii rozladuje sie calkowicie tak ze sie juz nie chce wlaczyc i wtedy go dopiero podepniemy pod ladowanke to nie ma szans zeby sie naladowala ateria.. ba nawet sie nie chce odpalic.. zapala sie tylkko ta zielona dioda.. lecz jesli teraz ta sama baterie wlozymy do innego fona to ja laduje... nie wiem co to moze byc.. probowalem z ladowarka orginalna i impulsowa kupiona za 5 zika to samo... Prosze o pomoc i dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum