Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sony - wyswietlacz??
Autor Wiadomość
zedix 
Member

Telefon: Siemen c25
Wysłany: 28 Sty 2003 21:47   Sony - wyswietlacz??

Witam!!
Robiłem ostatnio w j7 niebieskie podświetlenie (po raz drugi zresztą), przylutowałem niebieskie ledy włanczam fona a tu mi wyświetlacz nie trybi :-( posprawdzałem czy wszystko ok tzn. czy taśma dobrze wsadzona, czy dobrze wlutowane diody itp. w konco zaówazyłem ze przy gnieździe na taśme do wyświetlacza brakuje takiego czegoś jeszcze mniejszego od diody. Nie wiem jak to wyleciało ale skąd moge takie coś wziąść. Chyba przydałby sie jakis schemat tego fona. (manual chyba sie mówi) No i jak bym wiedział juz co to jest to skąd to wziąść. Mam płyte do 3330 zepsutą moze stamtąd?? Prosze o pomoc!!!

//Post modyfikowany przez moderatoraTemat

kshyhoo 
User

Telefon: CX65
Wysłany: 26 Kwi 2004 14:07   

No wlasnie ostatnio tez mi sie przydazyla identyczna sytuacja ... nie mam pojecia co z tym dalej zrobic ... diody swieca .. i tyle na temat .. z telefonu mozna dzwonic .. i prowadzic rozmowy .. nie dziala wyswietlacz.
:peace:

guma_37
User

Wysłany: 07 Maj 2004 12:00   

Cześć.
Mi trafił się też taki j70 kotś wymieniał diody i teraz nie działa żaden lcd .Czy już ktoś ma jakiś pomysł i lekartswo na to ??Bo niestety nie mam drugiej płyty w tej chwili pod ręka aby sprawdzic .:(

Nova 
User

Telefon: NHM-4NX
Wysłany: 10 Sie 2004 18:40   

U mnie wystąpił identyczny problem i naprawdę nikt nie wie co z tym zrobić. Szukając rozwiązania natchnąłem się na ekran z tyłu telefonu w jego środnkowej części. Otwierając go strasznie się przeraziłem i zamurowało mnie. To co ujrzałem możecie zobaczyć tutaj: http://priv.twoje-sudety....es/j70/j70.html Powiedzcie mi tylko prosze, ze u was też tak to wygląda a najlepiej to, że taka jest technologia produkcji tego Sonego, bo jak nie to widzę marne szanse odzyskania naszych ukochanych J70 (i innych)...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi