Wysłany: 09 Sie 2004 14:41 Zgrywanie oprogramowania z J5
Witam
Ze względu na to, że mój sony ma problemy z oprogramowaniem, postanowiłem wgrać nowe. Jednak najpierw chciałem zrobić kopię bezpieczeństwa. Do tego celu chciałem użyć programu Sony CMD-JXX Flash Reader 1.0 i kabla service. Po podłączeniu telefonu, wybraniu portu com i ustawieniu szybkości transferu program prosi o wciśnięcie klawisz "on" w telefonie. Wciskam go i... lipa. Komenda w programie pozostaje a sam program nic nie robi. Próbowałem go na 2 telefonach (J5 i J70) oraz na dwóch komputerach (cl 1200 z win 98 i amd 333 z win2000). Kabel raczej jest sprawny ponieważ z programami do simlocków nie ma żadnych problemów. Sam program też ściągałem z kilku źródeł i cały czas to samo.
Co może być przyczyną nieprawidłowego działania programu? A może wykorzystuję zły kabel?
I jakiego kabla użyć wgrywając nowe oprogramowanie? Pytam o to ponieważ przeszukałem dziesiątki różnych stron www i znalazłem tam różne opinie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum