Wysłany: 17 Sty 2009 11:38 Mot V3 i notatki głosowe
Witajcie, mam problem z v3, nieważne jaki przycisk nacisnę włączają sie notatki głosowe, wymieniłem flexa od bocznych przycisków, pochodziło z godzinę ok po czym znowu jest tak samo, nie mam pojęcia gdzie jeszcze może być zwarcie:( pomożecie mi?
Pozdrawiam
rozkręć całość dół i góre i sprawdź czy na złączach nie ma śladów po wodzie.. pewnie gdzieś zwiera... 2 opcja po simloku jesli był robiony po TP to gdzieś może pod blaszką może coś zwierać... ostatnia to procek..
dalej walczę z tą motką, simlock robiony był po TP ale zwarcia nie ma, wyczyściłem oba gniazda flex i dalej to samo, pcb jest sprawna- testowałem na innym lcd i jest ok. Szukałem i nie znalazłem macie może jeszcze jakieś sugestie?
pozostaje Ci chyba wymiana taśmy klawaitury - ale najpierw spróbuj bez włożonej tasmy - tzn wyjmij płyte lcd i podłącz - włącz i spróbuj czy dalej bedzie sie to działo - jeśli wszystko będzie ok to wymień taśme
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum