Wysłany: 14 Lis 2007 22:53 Smart-Clipa przejściówka USB na LPT...
Cześć Wam! W laptopie nie mam LPT, kupiłem więc przejściówkę USB na LPT i niestety mimo, że system sam zainstalował i powiadomił mnie, że sprzęt został zainstalowany i jest gotowy do użycia to nie komunikuje się mi S.-Clip z komputerem, nie mogę też zalogować clipa na boot-loderze i nie mogę wejść na support bo nie widzi mi clipa. Co z tego, że mam CD ze sterownikiem jak nic nie pomaga. Pomożecie? Dzięki.
P.S. W menadżerze urządzeń widzi mi tą przejściówkę jako uniwersalną drukarkę USB. A karta PCMCIA kosztuje trochę, niestety nie szybko będę ją mógł kupić, a wiem, że są przejściówki USB na LPT profesionalne i są o wiele tańsze jak PCMCIA. Tylko gdzie taką przejściówkę kupić...
Ostatnio zmieniony przez spokoszeroko 15 Lis 2007 09:29, w całości zmieniany 2 razy
Nie chce Cię załamywać, ale z tego co czytałem tu i tam - takie przejściówki nigdy nie zdają egzaminu. Smart jest wybredny strasznie a może i troche archaiczny.
Sprawdź w menadżerze urządzeń, jakie odresy ma port LPT na przejściówce - 378, 3F8 czy coś takiego i zobacz, czy w smartmoto jest opcja ustawienia takich danych.
Chociaż teraz doczytałem o uniwersalnej drukarce usb i chyba lipa będzie - bo cała ta przejściówka to jakiś emulator drukarki.
ten gość to ja
a na początku tego postu zostały wykluczone wszelkie przejściówki USB-LPT
P.S.
Co niektórzy na elektrodzie Twierdzą, że działa im support na tych PCmcia- mi niestety nie działa, ale telefony można serwisować dzięki tej przejściówce
Wysłany: 15 Lis 2007 20:38
Zaraz zerknę bo nawet nie zwróciłem uwagi kto pisał tą solucję...
P.S. No fakt to Ty "pepe"
Jak to, nie zalogujesz Smart-Clipa na support? Ale wiesz co, musi być sposób i nie wierzę, że nie ma jakiejś sensownej przejściówki. Albo trzeba zdobyć schemat bo może takowych gotowych nie robią.
Ostatnio zmieniony przez spokoszeroko 15 Lis 2007 20:46, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum