dostałem ostatnio nokie 3310 ma mały problem gdy tylko sie wsadzi baterie to zapalają sie diody i ciągle wibruje fon mozna włączyc działa próbowałem wgrac nowy soft ale nie da rady płytke poddałem kąpieli i nic prosze o rade z góry dzięki
Wystarczyło poszukać bo taki post już był http://forum.techtronik.pl/viewtopic.php?t=15924
tam powinieneś się wszystkiego dowiedzieć, objawy takie same jak u Ciebie.
Na przyszłość skorzystaj z funkcji SZUKAJ
to co trzeba zrobic zebys cos znalazl ciekawego jak tam wszystko jest napiasne?? Sprawdz czy nie ma zwartych nozek przy n400, wygrzej - jak nie pomoze to wymiana n400
hmm... mam podobny problem.. telefonik sie zalal i nie dzialal.. pozniej swiecily tylko diody i wibra wiec wymienilem n400, wyczyscilem pady pod nim i niby jest wszystko oki ale.. no wlasnie... normalnie telefonik dziala, ma zasieg, nie mial dzwonkow to zrobilem obejscie i ma ale wlacza sie czasmi wibra jak sie zaswieca diody (np po odblokowaniu klawierki)... tak jakby na mega zwolnionych obrotach ale jednak ja czuc.. za kazdym razem tak jest... n400 jest dobry, byla grzana, kapana.. nie mam juz pomyslu..
sw oryginał nokii czy jakiś kombinowany przez domorosłych "modyfikatorów" ? jeszcze jedna sprawa N400 był nowy czy od dawcy i czy nie zrobiłeś zwarcia przy lutowaniu?
zwarcia na pewno nie zrobilem, styki przeczysczone dokladnie... a ten n400 byl od dawcy ale ze tak powiem dawca byl w BARDZO dobrym stanie... zauwazylem jeszcze ze jest kolo jednej dioody jakas czarna plamka tak jak by sie tam wczesniej palilo, plastik w tym miejscu tez jakis przytopiony... koles mowil tez ze tel w tym miejscu iskrzyl... moze tutaj szukac jakiegos zwarcia?? tylko ze po kapanku i grzaniu jest wszystko ok niby... a soft orginalny wgrywalem.. ps. nie mam dostepu do nowych n400.. jakies jeszcze pomysly??
i zaznaczam ze on nie wibruje tak mocno jak w przypadkach uszkodzonego n400 gdzie np zapalaja sie od razu diody i wibra po wlozeniu baterii... on zaczyna tak delikatnie wibrowac jak jest zapalone podswietlenie , poza tym wszystko dziala normalnie..
Ostatnio zmieniony przez buzoleknew 20 Lut 2006 14:49, w całości zmieniany 1 raz
Witam
najprawdopodobniej masz zwarcie pod procesorem trzeba go wymieniśc lub postawiś nowe kulki , tylko uwazaj przy sciąganiu bo on jest na kleju i nie łatwo jest go oderwać od płyty nie uszkadzając niczego.
yyyy... hmmm.. Cerber czy miales podobny przypadek i rozwiazales go w ten sposob czy tylko tak sobie zgadujesz?? bo jesli tak tylko myslisz, czy "wydaje" sie Tobie ze to pomoze to jednak wolal bym poczekac na opinie kogos kto z takim przypadkim mial do czynienia... podnoszenie mikroprocesora uwazam za ostatecznosc.. pozdrawiam
Miałe podobny przypadek i wymieniłem N310 i wsystko wróciło do normy, spróbuj możo to właśnie to. Ukłąd jest odpowiedzialny za prace podświetlenia i wibry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum