Wysłany: 03 Kwi 2006 15:59 3310 po zalaniu - odpala sie tylko pod boxem
czytalem inne posty, ale niestety tam nie bylo rozwiazania. tel po zalaniu, ladnie sie flashuje, i włacza pod boxem. Do odpalenia potrzebuje napiecia co najmniej 5 V. wymienilem juz CCONT ale nie pomoglo. Sprawdzilem tez sekcje "Phone is dead" w serwisówce i jedynie napiecie na R224 bylo nizsze o ok 0,8 V od nap zas. Co moge jeszcze sprawdzic.
Myles? Grzales? Od tego zacznij.Procedura standardowa. Poza tym podnies i postaw NOWE kulki pod N500,N100,N201,D301 i D302.
Sprawdz L513, i wszystkie wieksze kondzioly: C247,C575,C512,C219 itp.
Sprawdz V200.
Sprawdz telefon bez PA.
Jesli wlacza sie pod boxem sprawdz linie BSI i BTEMP oraz PWRONX. No i sama baterie przede wszystkim.
Wysłany: 07 Kwi 2006 21:11 3310 po zalaniu - odpala sie tylko pod boxem
nie wiem z jkiego boxa korzystasz byc moze jest uszkodzony wlącznik miałem ostatnio taki problem z 3510 gdzie w trybie uruchamiajcym telefon odpalał sie a po włorzeniu batri nie mogłem go załączyc .
a przekładałeś samą płytę do innej obudowy??
tez mialem podobny przypadek ze pod Twisterem wlaczala mi sie, a na baterii nic
wymienilem łącze systemowe, wyczyściłem wszystkie styki na płycie, podginalem blaszki
i zaskoczyla ale do tej pory nie wiem co bylo przyczyną
Ja proponuje wymienić włącznik. Miałem pare przypadków że telefon ładnie w środku wyglądał - czyściłem, robiłem cuda a okazało się że niby wyglądająco sprawny włącznik był nie te-te. Jeśli to nie pomoże to odsyłam na tą stronę. Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum