Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
3310 Traci zasięg po 4 min.
Autor Wiadomość
ciekawski 
User

Telefon: Nokia 3510
Wysłany: 04 Lis 2005 11:50   3310 Traci zasięg po 4 min.

Podobno była zawilgocona lecz ja na płycie nie znalazłem żadnych tego rodzaju śladów. Telefon po włączeniu łapie zasięg. Można dzwonić, odbierać połączenia, wysyłać smsy lecz po ok 3-4 minut traci zasięg. W NM parametry wskazują jakby zasięg był tyle, że telefon przechodzi w stan NSPS. Po wyłączeniu i włączeniu NM już pokazuje same zera i iksy. Fonik poleży sobie wyłączony 10 minut, włączam i ta sama historia od początku. W telefonie zmieniałem soft, PA, hagar, ccont i grzałem cobbe.
Kombinuje z tą Nokią już kilka dni i zaczyna mnie ona doprowadzać do ..........(silnego wzburzenia). Czy ktoś się orientuje czemu tak się dzieje z tym fonem?

gdeco 

Telefon: Defy
Wysłany: 04 Lis 2005 13:35   

Wymień jeszcze dla pewności cobbę, choć moim zdaniem MAD do wymiany.

ciekawski 
User

Wysłany: 04 Lis 2005 20:05   

Trochę mnie wystraszyłeś gdeco tym Mad'em bo sam wcześniej o tym myślałem ale wymieniłem dla pewności Cobbe, naprawiłem IMEI i zrobiłem resety. Jak dotąd tj już 2h fonik ma zasięg. Dzwoniłem z niego i odbierałem połączenia, jest OK. Dzięki za podpowiedź. Jeszcze ją potestuje ze 2 dni.

petite2
User

Wysłany: 09 Lis 2005 21:04   

ja bym jeszcze sprawdzil kwarc, mialem kiedys taki bol i wymiana pomogla

ciekawski 
User

Wysłany: 09 Lis 2005 21:44   

Na tyle co się orientuje w naprawach GSM to w moim przypadku kwarc nie wchodzi w rachubę. To tak na marginesie.
A teraz wynik dwu dniowego testowania fona. Formuje w tym telefonie nową baterię. Zasięg w telefonie po ostatniej naprawie był do momentu rozładowania się baterii i wyłączenia telefonu. Dla pewności, że bateria jest rozładowana próbowałem jeszcze włączyć telefon. Fonik błysną diodami i zgasł. 12 godzin ładowania włączam fonik i brak zasięgu. Ten telefon, ta sama bateria drugi raz stracił w ten sam sposób zasięg przy pełnym rozładowaniu baterii. Czy to możliwe aby bateria uwaliła zasięg? Raz, zgoda przypadek ale dwa razy w tych samych okolicznościach?

07-12-2005
Po ponownej kąpieli i wygrzewaniu fonik padł. Poszedł na części.
Temat zamknięty.
Ostatnio zmieniony przez ciekawski 07 Gru 2005 21:33, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu