Wysłany: 13 Gru 2005 00:56 3310 v6.39 znikajace wyrazy z T9 po wylaczeniu telefonu
Czy ktos spotkal sie z czyms takim ze po wylaczeniu i wlaczeniu telefonu wszystkie nowo dodane wyrazy znikaja?
A moze tak ma byc?
Znajomy twierdzi ze stalo sie to po wganiu najnowszego oprogramowania (6.39).
Faktycznie, wersja 06.39 ma błąd i wgranie czystego EEPROM-u, robienie resetów itd. nic nie daje
Szkoda bo cały czas jadę na 06.39 i nawet nie wiedziałem o tym że nowych słów nie zapisuje.
Można by napisać maila do nokii to może wypuszczą nową wersję
[Dodano]
Wiem wiem, pewnie jestem naiwny ale wczoraj napisałem do nokia.com.pl w sprawie tego błędu. Dzisiaj pani odpisała że przekaże tą inforamcję do centrali. Napisała również żebym się zgłosił do punktów serwisowych w sprawie nowszej wersji oprogramowania, a jak wiadomo nowszej nie ma. I jak mówiłem, jestem pewnie naiwny licząc na nową wersję
Ostatnio zmieniony przez Mikesz 14 Gru 2005 16:45, w całości zmieniany 1 raz
Nowej wersji software'u do 3310 nie wpuszcza w czasach BB5. A co do tego bledu to wina lezy w RAM'ie. W wersji 6.39 jest jej chyba tylko 8 bajtow natomiast w 6.33 mamy 3 razy wiecej, daltego pokazdorazowym wlaczeniu tlelefonu RAM jest czyszczony z elementow zdefiniowanych przez uzytkownika telefonu, poniewaz gdyby zostalo to co wprowadzimy my to telefon co chwile by sie wykrzaczal bo nie mialby wogole pamieci operacyjnej :/
Nowej wersji software'u do 3310 nie wpuszcza w czasach BB5.
To ciekawe, nie wiedziałem że tym się kierują.
mamuut napisał/a:
A co do tego bledu to wina lezy w RAM'ie
W RAM-ie? Raczej w kodzie. Telefon nie zapisuje dodanych wyrazów do EEPROM-u podczas wyłączania telefonu i tyle.
mamuut napisał/a:
W wersji 6.39 jest jej chyba tylko 8 bajtow natomiast w 6.33 mamy 3 razy wiecej
Możesz wyjaśnić jak po upgradzie firmware-u może się zmienić ilość RAM-u?
Poza tym "8 bajtow..." jak mówisz "3 razy wiecej" czyli 24 bajty RAM-u? Skąd to wziąłeś? Z tego co wiem to w 3310 jest 128kB RAM-u.
mamuut napisał/a:
daltego pokazdorazowym wlaczeniu tlelefonu RAM jest czyszczony z elementow zdefiniowanych przez uzytkownika telefonu, poniewaz gdyby zostalo to co wprowadzimy my to telefon co chwile by sie wykrzaczal bo nie mialby wogole pamieci operacyjnej
wystarczy odpalic nokixa i sprubowac zmodyfikowac skrypt ktory musi zajac 8 bajtow w RAM'ie. Co do tego Ramu w 3310 to chyba pomysliles z eepromem. A co ma do tego RAM? Ram dziala jako pamiec podreczna w ktorej zapisywane sa wszystkie rzeczy podczas uzytkowania telefonu (eee? cos pomylilem?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum