Telefon: All Nokia
Wiek: 40 Dołączył: 09 Lis 2002 Posty: 897 Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 25 Wrz 2005 19:30 6210 PA próbuje nadawać ale zasięgu brak
Zasięg to flagowy temat ale mam 6210 która podczas nadawania wysyła tylko trzy krótkie pyknięcia (słychać w głośnikach).
PA 103 sprawne, w 8210 działa bez zarzutu, diplexer podmieniałem na kilka innych, ccont, hagar, cobba wymieniłem, cewkę między PA i diplexem też.Napięcie na PA jest.
W NM test 01 wszysko jak należy:
7 -71 xxx
0 0 x xxxx
35 35
CCCH (naprzemian z AGCH)
Na czerwono zaznaczony parametr który na sprawnej 6210 wskazuje 5.
Na ręcznym znajduje wszystkie sieci z tym że pierwszy raz po włączeniu szuka długo, ponad 30 sekund a następne już tylko 10-15 sekund.Po włączeniu telefonu zasięg rzadko wskakuje na full i znika, naczęsciej nie ma go w ogóle
Soft wałkowany na różne sposoby
tutaj Jarek to na oscyloskop chyba trzebaby i posprawdzać czy dobre impulsy wychodzą w zgodzie z serwsówką, bo rozumiem że generator Vxco sprawdzałeś i pozostałe? bo to może być jakaś pierdółka z elementów dyskretnych, jakiś kondzioł albo rezystor
Kuśnier, ale jak wgrywasz czysty EEPROM to automatycznie cofają Ci się wszystkie rozstrojenia, reseciki i cofa Ci do tego co było pierwotnie zapisane (podobnie jak pamięć CMOS w PC), ja bym dalej obstawiał linkę TXP, która wpada pod MAD'a
Telefon: All Nokia
Wiek: 40 Dołączył: 09 Lis 2002 Posty: 897 Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 26 Gru 2005 19:40
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem.
Telefon znalazł szczęśliwego nabywcę bo ja nie miałem już zdrowia.MADa nie podnosiłem bo i tak już dużo czasu poświęciłem dla tego przypadku.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum