Wysłany: 13 Lip 2006 08:19 8210 "nie ładuje"
Dostałem 8210 z problemem "nie ładuje". Wymieniłem "K" i nie pomogło, gniazdo serwisowe i tez nie pomogło. Dla pewnosci wymieniłem jeszcze 2 razy "K"...... i dalej nic. Podgrzałem CCONT-a i tez nie pomogło. Moze jakaś rada? Stary telefon i nie chce stracic pół dnia na szukanie typu "chybił trafił".
gomezolkusz, a co to jest "K" ? zanim cos wymienisz, miernik w lape i posprawdzaj co i jak: bezpiecznik, zlacze. Jezeli nic to wymieniasz kolejno chaps,cconta a na koniec mada.
Wysłany: 13 Lip 2006 08:53
k44761 napisał/a:
a co to jest "K"
"K" to F101 ja wolisz w/g serwisówki, tylko dziwi mnie ze pytasz bo kazdy komu mówię wie o co chodzi, jest na nim charakterystyczna literka "K". Miernik brałem w reke i sprawdzałem po kolei. Boje sie wygrzewac mocniej układy ponieważ czesc układów jest na kleju.
Ostatnio zmieniony przez gomezolkusz 13 Lip 2006 09:07, w całości zmieniany 1 raz
gomezolkusz, jakbyś napisał F to każdy by wiedział o co chodzi (Fuse - bezpiecznik). K? Pierwszy raz spotkałem się z takim określeniem.
Przy takim komunikacie najczęściej jest do wymiany warystor (zaraz za bezpiecznikiem) lub dzielnik napięcia. Weź serwisówkę do łapki i poszukaj troszeczkę, bo w tej chwili wygląda to tak, jakbyś chciał żeby ktoś podał ci gotowy przepis, a tobie nawet pomiarów nie chce się zrobić.
Wysłany: 13 Lip 2006 13:14
Z całym szacunkiem Gdeco ale ja nie szukam gotowego przepisu jak to naprawic. Dlaczego piszesz ze nie sprawdziłem z miernikiem skoro tego nie widziałes??? "Nie ładuje" w nokiach naprawiałem wiele razy ale z tą nokia sobie nie poradziłem jeszcze. Okreslenie "K"...... mozna sie czepiac, ale ja nie neguje ze np. na sląsku na ziemiak mówi sie Kartofel a w Poznaniu Pyra.... dajmy spokój, mogłem oznaczyc poprostu F101. Zasadą Forum jest zadawanie pytan i odpowiadanie na nie oraz szukanie odpowiedzi w gotowych postach. A to ze jestescie madrzejsi ode mnie bo na to wskazują wasze "odpowiedzi" to może podzielicie sie swoim doswiadczeniem i napiszecie mi symbolami bo wynika na to ze ja tylko potrafie czytac schemat.... Sorry ale tak jest.
Wysłany: 13 Lip 2006 13:46
V100 juz wczoraj z F101 wymieniłem. r103 r104 Gdeco wymieniłem i niestety to tez nie pomogło. Z pewnoscia to coś powazniejszego. Dam sobie spokój z tym zabytkiem. Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
V100 juz wczoraj z F101 wymieniłem. r103 r104 Gdeco wymieniłem i niestety to tez nie pomogło. Z pewnoscia to coś powazniejszego. Dam sobie spokój z tym zabytkiem. Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
Wymien w koncu tego chapsa a nie ciagniesz posty bez sensu. Przeciez wiadomo ze to on.
Co do Twojego "K" pierwszy raz sie z tym spotykam. Rozumiem ze wolisz "pokręcone" literki zamiast zunifikowanych. Spoko, polecam od dzisiaj scalaki podpisywac nie IC czy U tylko G, od pierwszej litery rewolucjonisty
Wysłany: 14 Lip 2006 13:00
k44761 napisał/a:
Wymien w koncu tego chapsa a nie ciagniesz posty bez sensu. Przeciez wiadomo ze to on.
Kolege K44761 informuje ze: chaps to NIE JEST!!! Dla bardziej błyskotliwych również nie V101. I proszę cie nie rób ze mnie debila, nieznasz mnie, niemasz o mnie pojęcia a zamiast pomagać to tylko "kozaczysz". Einsteinem sie urodziłes odrazu??? Przepraszam za ton, ale myslałem ze tutaj sie pomaga a nie pokazuje komus ze sie jest od niego powiedzmy "mądrzejszym". Dodam jeszcze: dbajcie o userów forum a nie zniechęcajcie ludzi bo prawdziwy laik bedzie sie bał zapytac o cokolwiek zeby go ktoś nie zmieszał z błotem ze niby jest taki tępy. Mam tylko nadzieje ze Moderator nie usunie mojego posta. Zastanówcie sie jeszcze raz dobrze. Dzieki
Ostatnio zmieniony przez gomezolkusz 14 Lip 2006 13:03, w całości zmieniany 1 raz
gomezolkusz, tu nie chodzi o kozakowanie czlowieku, tylko zanim zadasz pytanie na forum, sprawdz przynajmniej PODSTAWOWE przyczyny usterki a nie pisz bzdury. Wez miernik, sprawdz przejscia, wymien podstawowe elementy odpowiedzialne za dana funkcje.
Wymien MADA, w wiekszosci modeli tych telefonow byly one nieklejone. Mada wyjmiesz z zlomu i naprawisz telefon za darmo.
Wysłany: 17 Lip 2006 12:12
Dopiero u kolegi pod mikroskopem okazało sie ze ccont który wlutowałem był uszkodzony. Wlutowałem z Nokii 3310 okazało sie ze jest ok. Dzieki za pomoc. Telefon ładuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum