Telefon: Jedno-Komó
Wysłany: 05 Wrz 2006 07:07 Jak odzyskać kontakty z N3410 wyświetlajacej CS?
Witam.
Dostalem zlecenie wyciągnięcia kontaktów z N3410 z CS. Czy jest na to jakiś sposób? To znaczy napewno jest, lecz czy skorka bedzie warta wyprawki.... znajomemu padla nokia a miał tam wazne numery (z pewnością nie były to numery do żony ). Nie spotkałem sie jeszcze z takim zamówieniem i nie bardzo wiem jak sie za to zbrać.....
W pierwszej kolejności rozebralem telefon, wyszczotkowalem oraz wrzucilem do wanienki płytę glówną (drobne ślady ingerencji cieczy), po tym zabiegu zczytałem flasha..... na tym etapie moje pomysły się zakończyły.... na razie nie chcialbym zbyt ingerować w hw z oczywistych względów...... czy jest jakaś ludzka metoda, która zajmie mi mniej niż dekadę i pozwoli odzyskać numery telefonów z zczytanego flasha?
Telefoon daej wyświetla CS po włączeniu.
Z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem oraz wszelką przydatną pomoc i rady.
sprawdz czy CS jest programowy czy sprzetowy... sprawdz czy nie mozesz zczytac telefony logomanagerem...
jesli to usterka sprzetowa i uszk. CCONT to przeloz COBBE i FLASH do innego tel. i powinno byc ok... (nie bedziesz musial flashowac)...
jesli uszk. COBBY to przewaznie przekulkowanie pomaga (zreszta na CCONTA tez)
Wysłany: 05 Wrz 2006 08:04
Dziękuję rybol bardzo, za pomoc. Nawet przez myśl nie przeszło mi czytanie LogoMenagerem. Nie wiem tylko czy bez wpisania PIN zczyta on dane kintaktów - niebawem się dowiem - raz jeszcze dziękuję . Zasiądę do niej jeszcze dziś i dam odpowiedź
A tak na marginesie, czy jest możliwość podejżenia zawartości flasha? nie mam na myśli edytora hex, lecz jakiś sprawniejszy sposób np. jakiś program?
[ Dodano: 05 Wrz 2006 10:04 ]
tak więc LogoManager czasem się łączy,lecz po chwili telefon się zawiesza. LM nie czyta danych kontaktowych (DEMO?). stawiam na nowo CCONT i zobaczymy jaki będzie rezultat.
Wysłany: 05 Wrz 2006 21:09
rybol, przyszedł z pomocą i.... sprawa zalatwiona BARDZO DZIĘKUJĘ.....
było to uszkodzenie programowe....
Fiercio, ciekawa koncepcja... mówisz, ze dane siedzą w epromie i wystarczy go wrzucić do innego fona? zczytam Eeproma i jak mi sie trafi takie cudo jeszcze jedno to sie pobawie.....
Dobranoc Panowie... zabieram się, gdyż troszkę nie domagam %-), a jutro czeka mnie praca... %-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum