Wysłany: 11 Lut 2007 10:54 Nokia 33xx zmiana na orginał
Witam ... Mam Nokie 33xx niepisze czy 3310 czy 3330 ....... bo tego niewiem .... niby nalepka wskazuje ze 3330 ale tel był kupiony na allegro ... wiec nic nie wiadomo ... imei mozna było w dct3 zmienic .. wiec moze sie okazac ze korpus jest z innego telefonu ... ok ale mówie o co chodzi ..... jedyne co ustaliłem ze soft to elektro255 9.59 NHM-5 --> czyli 3310 .... i teraz moja prosba .. chce przywrócic orginalne oprogramowanie niebawią mnie te bajery typu unlock czy testy .... chce miec normalny telefon bez fajerwerków .. tylko jak sie zabrac ... zrobiłem backup ... wgrałem czysty flash potem soft od 3310 i cisza ..... tel komunikuje sie lecz nie uruchamia .... doradzcie cos ....co ciekawe zgrany elektro ma rozmiar 4 MB a soft nokii 2 Mb ... cholerka co poczac bo niewiem czy walcze z 3310 czy 3330 .. macie pomysła ... ja juz zgłupiałem .... wiem wiem wiem ... tak to jest jak kupuje sie telefon na allegro
do 3330 można wgrać soft 3310, ale trzeba nagrać go 2 razy, raz za razem (mam na mysli adresy flasha) zeby wypelnic pamiec ktora jest 2x wieksza
wgraj 3330, eeprom 3330, resety, faid i bedzie dzialac
Wysłany: 11 Lut 2007 11:31
Uhm ... niestety albo cos ja zle robie albo cos jest nie tak ......NMh-5 to 3310 ,,,,, suuper ale tel przyjmuje soft i dalej cisza idzie 2 razy + eeprom i cisza ....mówie tak to jest jak ktos ulepsza cos co jest dobre ..... wgrywałem i soft od 3310 i od 3330 i cisza .... reaguje przyjmuje ale niema odezwu na wyswietlaczu
Wgraj normalnie flasha od 3330 + eeprom (od adresu 550000) albo jak chcesz zrobić z tego 3310 to wgrywasz od 200000 później jeszcze raz od 400000 oraz eeprom od 3310 od adresu 5D0000, po tym telefon musi się włączyć i powinien pokazywać "Contact Servis" ustawiasz IMEI, zdejmujesz simlocka, robisz resety, liczysz sumy i masz sprawny telefon
Wasz3k, tylko co to da jak telefon nie ma dobrze wgranego softu i się nie włącza? Po poprawnym wgraniu softu, jak telefon całkowicie działa to można to zrobić...
Wasz3k, tylko co to da jak telefon nie ma dobrze wgranego softu i się nie włącza? Po poprawnym wgraniu softu, jak telefon całkowicie działa to można to zrobić...
Jeśli wgrasz oprogramowanie orginalne na zmodowane telefon nie będzie chciał sie włączyć będzie wywalało "Contact Servic" wtedy używasz tej opcji :F
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum