Wysłany: 28 Maj 2006 12:25 9210 - problemy z 2 LCD
witam!
mam 9210 w ktorej nie dziala maly LCD - podejrzewam ze wystarczy go wymienic ale problem mam bardziej z duzym LCD:
telefon normalnie dziala mozna na niego dzwonic, z niego dzwonic i w ogole mała plyta jak i comunicator dzialaja. gdy wyjme baterie i ja wloze, otworze comunicator to pokazuje sie obraz poczatkow z raczkami i na tym koniec jak gdyby zwis (jest to zwis tylko LCD kotry pokazuje ciagle to samo ale comunictor sie normalnie uruchamia , slychac pikniecia klawiatury i w ogole) jak go zamkne z powrotem i otworze to juz tylko podswietlenie sie pali i bialy ekran.
otwieralem juz go i niewidze zadnych widocznych uszkodzen, teraz moje pytanie czy to moze byc tasma od LCD? jak tak to ktora? jest tam laczaca 2 plyty oraz te tasmy co wychadza z LCD - tylko niewiem czy one sa akurat wymienne bo niemoge do konca rozlozyc wysiwetlacza. czy moze to jakis uklad odpowiada za wyswietlanie obrazu ?
czy sam LCD?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum