Wysłany: 16 Lip 2005 21:14 9210i - "niewlasciwa karta sim", brak komunikacji
Mam 9210i. Byla po zalaniu. Wlasciwie calkiem lekkim bo sladow na plycie nie bylo duzych. Oczywiscie plyte wyprale prae razy w wanience ultradzwiekowej dla profilaktyki. Sek w tym ze po wlozeniu jakiejkolwiek karty SIm telefon wywala NIEwlasciwa karta sim i non stop sie resetuje (zarowno telefon jaki i PDA). Bez karty telefon odpala normalnie i prosi o karte, PDA wowczas dziala jak najbardziej w porzadku. MOzna dzwonic tez pod 112. Mam do dyspozycji griffina i boxa 3.0 . Sek w tym ze aby bawic sie griffinem jak wiemy musi byc uruchomiony tryb Fbus w netmonitorze. Niestety do tego dostac sie nie moge... Komunikacji pomiedzy komunikatorem, a boxem nei ma...Przynajmneij w Logomanageer i eeprom tools. ma ktos jakas wizje jak z tego wybrnac?
imei jest w porzadku, po wpisaniu *#06# bez karty jest ok. PO wlozeniu karty caly czas sie resetuje a jak nie to wlasnie po wpisaniu+#06# zaczyna sie ciagle resetowac.
Telefon: Nokia
Wysłany: 17 Lip 2005 16:02
Zeby uaktywnic FBUS musisz uruchomic netmonitor (MBUS+LogoManager) i zmienic wartosc w tescie 31 z serial port mode na fbus mode. nie wejdziesz w netmonitor, bo nie wejdziesz wogole w menu, wiec sprobuj karta testowa motoroli. Jesli nie masz to sprobuj flashowac (do flashowania nie potrzeba nic zmieniac w NM, powinno dzialac). Na zakonczenie bedziesz musial zrobic Set Faid 9210x, ale do tego musisz juz wejsc w NM. Nie pamietam czy w 9210i mozna tez policzyc sumy MBUSem (chyba mozna). Sprobuj moze rolisem lub eeprom tools (w 9210 bez i chyba bylo mozna chociaz tez nie robilem)
Na poczatek podlacz MBUSa i sprobuj odczytac z niego IMEI i stan lockow
(tylko zaznaczam, ze nie pamietam czy da rade, ale wydaje mi sie, ze tak)
kolego dzieki, ale ja wyraznie zaznaczalem ze u mnei brak jakiejkolwiek komunikacji po mbusie, flasch na slepo pod griffinem tzn. bez wykrywnaia telefonu nic nie daje. Podkreslam jeszcze raz, logomanager, eeprom tools, rolis itp nie dzialaja....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum