Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
9210i zasieg jest po włozeniu pensety do konektora antenoweg
Autor Wiadomość
Goblins 
Member

Telefon: 6310i
Wysłany: 11 Lip 2005 16:46   9210i zasieg jest po włozeniu pensety do konektora antenoweg

Witam mam 9210 jak sie włozy w gniazdo antenowe pensete to jest zasieg na maxa jak sie wyjnie to tylko logo bez kresek podłaczylem antene bezposrednio do konektora antenowego tak samo, myslałem ze przewód urwany ale jest ok i nie ma zwawcia z ekranem i dobrze łaczy z rozkładana antena, podlczałem pensete do konca przewodu tam gdzie jest rozkładana antena to tak samo pokazuje samo logo (myslałem ze antena jest oderwana czy cos takiego). Jak włozy sie do srodka do gniazda pensete to pokazuje na maxa. Czy ktos wie co to moze byc

zaworek 
Budzi respekt

Telefon: 9300i
Wysłany: 11 Lip 2005 18:38   

obwód anteny jest zamykany przez mechaniczny switch siedzący w dolnym złączu i pewnie ten switch uległ uszkodzeniu, wymień złącze na inne (myślę że można je spokojnie zdobyć) i powinno być po kłopocie :)

bezpośrenio z anteny podłaczyłeś się pewnie do gniazda (X499) na płycie ale to jest błąd !

Goblins 
Member

Wysłany: 12 Lip 2005 14:00   

Witam złaczyłem te dwa styki (te co sa w srodku) od konektora antenowego i dalej nie ma sieci na maxa tylko tak jak było

zaworek 
Budzi respekt

Telefon: 9300i
Wysłany: 13 Lip 2005 20:37   

nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, jeżeli już zdecydowałeś się połaczyć obwód na stałe to musisz to zrobić na płycie głównej, znajdź pola stykowe odpowiadające zewnętrznemu knektorowi w złączu (są to cztery scieżki) i zewrzyj z nich dwie wewnętrzne
jeżeli zrobiłeś tak jak myślę to problem zasięgu leży niestety gdzieś indziej...

Goblins 
Member

Wysłany: 14 Lip 2005 10:18   

Włsnie połaczyłem na stałe te wewnetrzne pady na płycie i zasieg jest ale trzeba antene rozkładac i jak sie dzwoni to spade do 1 lub 0 i zatrzymuje sie na 1 kresce nie trzyma 3 kresek tylko spada do 1 lub 0

Odpowiedz do tematu