Wysłany: 11 Lip 2005 16:46 9210i zasieg jest po włozeniu pensety do konektora antenoweg
Witam mam 9210 jak sie włozy w gniazdo antenowe pensete to jest zasieg na maxa jak sie wyjnie to tylko logo bez kresek podłaczylem antene bezposrednio do konektora antenowego tak samo, myslałem ze przewód urwany ale jest ok i nie ma zwawcia z ekranem i dobrze łaczy z rozkładana antena, podlczałem pensete do konca przewodu tam gdzie jest rozkładana antena to tak samo pokazuje samo logo (myslałem ze antena jest oderwana czy cos takiego). Jak włozy sie do srodka do gniazda pensete to pokazuje na maxa. Czy ktos wie co to moze byc
Telefon: 9300i
Wysłany: 11 Lip 2005 18:38
obwód anteny jest zamykany przez mechaniczny switch siedzący w dolnym złączu i pewnie ten switch uległ uszkodzeniu, wymień złącze na inne (myślę że można je spokojnie zdobyć) i powinno być po kłopocie
bezpośrenio z anteny podłaczyłeś się pewnie do gniazda (X499) na płycie ale to jest błąd !
Telefon: 9300i
Wysłany: 13 Lip 2005 20:37
nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, jeżeli już zdecydowałeś się połaczyć obwód na stałe to musisz to zrobić na płycie głównej, znajdź pola stykowe odpowiadające zewnętrznemu knektorowi w złączu (są to cztery scieżki) i zewrzyj z nich dwie wewnętrzne
jeżeli zrobiłeś tak jak myślę to problem zasięgu leży niestety gdzieś indziej...
Włsnie połaczyłem na stałe te wewnetrzne pady na płycie i zasieg jest ale trzeba antene rozkładac i jak sie dzwoni to spade do 1 lub 0 i zatrzymuje sie na 1 kresce nie trzyma 3 kresek tylko spada do 1 lub 0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum