Telefon: NOKIA
Wysłany: 14 Sty 2005 19:17 3310 MOD by Vikus v 010
MOD BY VIKUS V 010
-------------------------------------------------------------------------
| Oryginalna wersja softu: N3310 06.33 LANG: N
| Modyfikowana wersja softu: N3315 V 010
|
| Autor: Vikus
-------------------------------------------------------------------------
| ZMIANY:
| ----------------------
| - Standardowe funkcje N3315 (Aut.blokada klawiatury, Profile czasowe, Usuwanie wybranych wiad., Ed.grafik ...)
| - Zmienione grafiki w różnych miejscach (dużo by wymieniać)
| - Animacje w menu poprawione, zapętlone i szybciej startują
| - Zmienione dzwonki - jest ich 70 i są alfabetycznie
| - Zmienione czcionki na takie poszarpane
| - Poprawione języki (są tylko 2 POLI & ENGL)
| - Zmiany w nazwach naszych operatorów
| - 7 niezależnych kresek zasięgu i baterii
| - Nowy kalkulator - a w nim nowe opcje - Potęga, Pierwiastek, Kwadrat Zmiana znaku ...
| - Enter i blink w esemesie.
| - Czas podczas rozmowy z małym podsumowaniem na koniec.
| - W menu pod przyciskiem 'Wyłącz się!' znajduję się także 'Reset'
| - Lepszy licznik znaków podczas pisania smsa tzn. Wyswietla nam się 160/1 a nie 459/1 znaków.
| - [Wiadomości] na pierwszym miejscu w menu, co bardzo ułatwia napisanie sms poprzez naciśnięcie 3xNaviKey
| - Z menu "Wiadomości" zniknęły "Szablony" (teraz to są Notatki)
| - I jeszcze kilka zmian pozycji w menu ...
| ----------------------
| - Licznik sms [Wiadomości->Licznik sms] - Jak sama nazwa mówi licznik smsów, czyli możemy sledźić ile zostało wysłanych smsków. Jest też możliwość zerowania licznika smsów.
| - ViruZ [Wiadmości -> ViruZ] Możliwość wysyłania smsów-virusów na Nokie i Siemensy.
| - Rytmiczne podświetlenie [Dźwięki -> Rytmiczne podświetlenie] - Podświetlenie telefonu rytmicznie mruga podczas grania muzyczki :]
| - Sygnał co minutę [Ustawienia -> Ustawienia połączeń -> Sygnał co minute] - Sygnał co minute podczas rozmowy (10se. 5sek. 0sek. przed cała minutą lub Wyłączyć)
| - Sterowanie LED [Ustawienia -> Ustawienia telefonu -> Sterowanie Led] - Możliwość ustawienia powlnego przygasania i rozjaśniania wyświetlacza (9 Poziomów)
| - Zabezpieczenia [Ustawienia -> Ustawienia zabezpieczeń -> Zabezpieczenia]- Możliwość zabezpiecznia kilku opcji z telefonu: Wiadomości, Gry, Przypomn, Notes, ViruZ, Telefon.
| - Kod blokady klawiatury [Ustawienia -> Ustawienia blokady klaw. -> Kod blokady klawiatury] - Jak sama nazwa mówi Kod blokady klawiatury działa tak samo jak w 3410.
| - Stones [Gry -> Stones] Nowa gra stones, polegająca na ułożeniu pięciu punkcików obok siebie...
| - Kalendarz [Organizer -> Kalendarz] - Jak sama nazwa mówi to jest kalendarz, dzięki któremu będziemy mogli przeglądać całe miesiące
| - Notes [Organizer -> Notes] - Miejsce na robienie sobie notek
| - Kalk. lock [Organizer -> Kalk. lock] - Dzięki temu menu mamy możliwość sciągania simloków z Nokii DCT-3 i DCT-4
| - Pokaż czas [Organizer -> Pokaż czas] - Pokazuje aktualną godzine, date i dzień tygodnia.
| - Wybór menu [Dodatki -> Wybór menu] - A w nim 8 rodzajów menu z różnymi grafikami
| - Odwróć kolory [Dodatki -> Odwróć kolory] - Odwrócenie kolorów wyświetlacza (Możliwość Włączenia lub Wyłączenia)
| - Animowany wygaszacz ekranu [Dodatki -> Animowany wygaszacz ekranu] - Pełnoekranowy animowany wygaszacz z zegarem (kilkanaście rodzajów)
| - Edytor pamięci [Dodatki -> Edytor pamięci] - Edytor pamięci telefonu ("w locie")
| - Info [Dodatki -> Info] - Krótkie info o mnie...
| - Powitanie graficzne [Dodatki -> Powitanie graficzne] - Pokaz slidów z możliwością ustawienia ich jako Intro czyli animacji przed podaniem pinu.
| ----------------------
| - Menu "Orgnizer" a w nim:
| --- Kalendarz
| --- Przypomnienia
| --- Notes
| --- Kalk. lock
| --- Pokaż czas
| - Menu "Dodatki" a w nim:
| --- Wybór menu [8 rodzajów]
| ----- Normalne
| ----- Ludki
| ----- Z misiem
| ----- 3410
| ----- Nowe
| ----- Lista+obrazek
| ----- Obrazkowe
| ------ Lista
| --- Odwróć kolory
| --- Animowany wygaszacz ekranu
| --- Edytor pamięci
| --- Info
| --- Powitanie graficzne [6 powitania]
| ----- Miśki
| ----- Heyah
| ----- Krówka
| ----- Nokia 3310
| ----- Formatowanie
| ----- Kurczak
| - skróty klawiszy, kombinacja * (gwiazdki)(należy dłużej przytrzymać aż mignie podświetlenie) z:
| * i 1 Wpisz wiadomość
| * i 2 Skrzynka odbiorcza
| * i 3 Skrzynka nadawcza
| * i 4 Kalkulator
| * i 5 Przypomnienia
| * i 6 Notes
| * i 7 Kalendarz
| * i 8 SlideShow Vikus
| * i * Pokaż czas
| * i # Profile
|
| JEST TO PEŁNA WERSJA FLASHA !!!
|
| Sprzedawanie i przerabianie flasha NIEDOZWOLONE !!!
Flash jest w załączniku jeżeli go nie widzisz znaczy nie masz prawa do sciągania ich.
Żeby moć sciągnąć załącznik musisz chyba miec min 10 postów. Dokładniej napisane jest w regulaminie !!!
Ostatnio zmieniony przez Vikus 05 Lut 2005 15:08, w całości zmieniany 1 raz
Telefon: |5510|MR|
Wiek: 24 Dołączył: 01 Sie 2004 Posty: 13 Skąd: San Andreas
Wysłany: 16 Sty 2005 21:53
Jak na darmowy soft jest on naprawdę świetny Chyba jednak nie skorzystam i nie kupię nowego produktu MJ
A co do samego softu, to ma on też ofkoz wady, np. wygaszacze, widać że robiłeś je po prostu z animowanych wygaszczacy, i o ile nie przeszkadza to w wygaszczach z zegarem, tak już w tych gdzie jest sama animacja pikseloza razi po oczach maxymalnie, to samo z slideshowami. Brak MADOSA nie jest dla mnie minusem, gdyż szczerze to i tak z niego korzystali tylko qmple, nie licząc tetrisa Ładne menu, np. nowe, grafa + text oraz tylko grafa. Noisss linia melodyczna, miło też że zamieściłeś opis czyje są poszczególne dzwonki.
Naprawdę za taki free sofcik należy ci się BIG respect. Na razie siedzi w fonie dopiero od 20min. Po dluzszym okresie testowania napisze wiecej
Aha i zmieniłbym jeszcze wskaźniki zasiegu i baterii na jakies ciekawsze.
Sofcik spoko, tylko jest u mnie jeden mały problem, tzn. nie widzie menu Dodatki. Moją ostanią pozycją jest Netmonitor. nie wiem co jest grane, wgrywałem czysty eeprom, robiłem resety i nic.
Telefon: All Nokia
Wiek: 40 Dołączył: 09 Lis 2002 Posty: 897 Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 17 Sty 2005 17:43
@ Vikus, całkiem niezły sofcik, a tańczące pingwinki bawią mnie za każdym razem jak na nie spojrzę.
Według mnie niepotrzebny jest CHAT w głónym menu (normalne) i nie zauważyłem możliwości Wł/Wył czas rozmowy podczas połączenia
Telefon: NOKIA
Wysłany: 18 Sty 2005 10:56
@ Jarecki, Te pingwinki są naprawde udane
A co do Wł/Wył czasu rozmowy to nie ma bo wykozystałem jeden ze starszych skryptów call_duartion a nie ten najnowszy ponieważ ten najnowszy cos mi nie działał.
A nad czatem pomyslimy
@ m4c, Wiem wiem ze te niektóre wygaszacze wyglądaj nienajlepiej ale niechce mi sie ich poprawiać za dużo roboty...
Mi sie podobają te wskazniki co są i zostają
Telefon: Taki mały
Wysłany: 19 Sty 2005 07:57
@Vikus wielkie dzięki za darmowy sofcik
Zapowiada się ciekawia - jak tylko znajdę chwilkę to go przetestuję u siebie
Mam pytanko odnośnie twoich softów na 5510 - nasz już jakieś zmodyfikowane Na twojej stronce jest taka pozycja ale po kliknięciu na nią " page is missing" się pojawia
Zależy mi na sofcie który ma call duration podczas rozmowy na wyświetlaczu - jest w ogóle taki soft na 5510 A jeżeli jest to proszę powiedzcie mi kto jest autorem i gdzie go można znaleść
siemka mam problem jak wgrywam eprom 6.33 i potem próbuje twój soft to wyskakuje mi komunikat this is new mobile type wgrywam programem Nokia DCT3 flash by rolins 7.49 wszystkie inne softy idą tylko ten twój niechce może mam zły eeprom
edit:
a więc dzieki maciej102 zapomoca ctrl+W w rolisie wgrałem soft tylko że wyskoczył mi komunikat Check file size and start address start + size are 0x5A0000 but flash end are 0x400000 no to wgrałem od adresu 0x5A0000 no i niby wszsystko jest ok tylko niema menu dodatki i niewiem co dalej jakim programem wgrywacie może ten rolins mi coś zwala POMOCY
Uruchom netmonitor np. w "LogoManager" i wtedy będzie menu dodatki
wielkie dzięki pomogło
a następny problem to z kodem klawiatury w logo menager pokazuje że niema kodu albo jest 12345 ale niemoge nieraz odblokować klawiatury bo wywala że błędny kod ktos się z czymś takim spotkał czy tylko ja mam takiego pecha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum