Techtronik.pl Serwis : Software, hardware, diagnoza, naprawa
Forum dla zaawansowanych hobbystów elektroników i serwisantów

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |
| Rejestracja |  Zaloguj |

Baza wiedzy, serwis GSM, simlock BB5, naprawa, diagnoza, forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
3310 MOD by Vikus v 010
Autor Wiadomość
Vikus
Member

Telefon: NOKIA
Wysłany: 14 Sty 2005 19:17   3310 MOD by Vikus v 010

MOD BY VIKUS V 010
-------------------------------------------------------------------------
| Oryginalna wersja softu: N3310 06.33 LANG: N
| Modyfikowana wersja softu: N3315 V 010
|
| Autor: Vikus
-------------------------------------------------------------------------

| ZMIANY:
| ----------------------
| - Standardowe funkcje N3315 (Aut.blokada klawiatury, Profile czasowe, Usuwanie wybranych wiad., Ed.grafik ...)
| - Zmienione grafiki w różnych miejscach (dużo by wymieniać)
| - Animacje w menu poprawione, zapętlone i szybciej startują
| - Zmienione dzwonki - jest ich 70 i są alfabetycznie
| - Zmienione czcionki na takie poszarpane
| - Poprawione języki (są tylko 2 POLI & ENGL)
| - Zmiany w nazwach naszych operatorów
| - 7 niezależnych kresek zasięgu i baterii
| - Nowy kalkulator - a w nim nowe opcje - Potęga, Pierwiastek, Kwadrat Zmiana znaku ...
| - Enter i blink w esemesie.
| - Czas podczas rozmowy z małym podsumowaniem na koniec.
| - W menu pod przyciskiem 'Wyłącz się!' znajduję się także 'Reset'
| - Lepszy licznik znaków podczas pisania smsa tzn. Wyswietla nam się 160/1 a nie 459/1 znaków.
| - [Wiadomości] na pierwszym miejscu w menu, co bardzo ułatwia napisanie sms poprzez naciśnięcie 3xNaviKey
| - Z menu "Wiadomości" zniknęły "Szablony" (teraz to są Notatki)
| - I jeszcze kilka zmian pozycji w menu ...
| ----------------------
| - Licznik sms [Wiadomości->Licznik sms] - Jak sama nazwa mówi licznik smsów, czyli możemy sledźić ile zostało wysłanych smsków. Jest też możliwość zerowania licznika smsów.
| - ViruZ [Wiadmości -> ViruZ] Możliwość wysyłania smsów-virusów na Nokie i Siemensy.
| - Rytmiczne podświetlenie [Dźwięki -> Rytmiczne podświetlenie] - Podświetlenie telefonu rytmicznie mruga podczas grania muzyczki :]
| - Sygnał co minutę [Ustawienia -> Ustawienia połączeń -> Sygnał co minute] - Sygnał co minute podczas rozmowy (10se. 5sek. 0sek. przed cała minutą lub Wyłączyć)
| - Sterowanie LED [Ustawienia -> Ustawienia telefonu -> Sterowanie Led] - Możliwość ustawienia powlnego przygasania i rozjaśniania wyświetlacza (9 Poziomów)
| - Zabezpieczenia [Ustawienia -> Ustawienia zabezpieczeń -> Zabezpieczenia]- Możliwość zabezpiecznia kilku opcji z telefonu: Wiadomości, Gry, Przypomn, Notes, ViruZ, Telefon.
| - Kod blokady klawiatury [Ustawienia -> Ustawienia blokady klaw. -> Kod blokady klawiatury] - Jak sama nazwa mówi Kod blokady klawiatury działa tak samo jak w 3410.
| - Stones [Gry -> Stones] Nowa gra stones, polegająca na ułożeniu pięciu punkcików obok siebie...
| - Kalendarz [Organizer -> Kalendarz] - Jak sama nazwa mówi to jest kalendarz, dzięki któremu będziemy mogli przeglądać całe miesiące
| - Notes [Organizer -> Notes] - Miejsce na robienie sobie notek
| - Kalk. lock [Organizer -> Kalk. lock] - Dzięki temu menu mamy możliwość sciągania simloków z Nokii DCT-3 i DCT-4
| - Pokaż czas [Organizer -> Pokaż czas] - Pokazuje aktualną godzine, date i dzień tygodnia.
| - Wybór menu [Dodatki -> Wybór menu] - A w nim 8 rodzajów menu z różnymi grafikami
| - Odwróć kolory [Dodatki -> Odwróć kolory] - Odwrócenie kolorów wyświetlacza (Możliwość Włączenia lub Wyłączenia)
| - Animowany wygaszacz ekranu [Dodatki -> Animowany wygaszacz ekranu] - Pełnoekranowy animowany wygaszacz z zegarem (kilkanaście rodzajów)
| - Edytor pamięci [Dodatki -> Edytor pamięci] - Edytor pamięci telefonu ("w locie")
| - Info [Dodatki -> Info] - Krótkie info o mnie...
| - Powitanie graficzne [Dodatki -> Powitanie graficzne] - Pokaz slidów z możliwością ustawienia ich jako Intro czyli animacji przed podaniem pinu.
| ----------------------

| - Menu "Orgnizer" a w nim:
| --- Kalendarz
| --- Przypomnienia
| --- Notes
| --- Kalk. lock
| --- Pokaż czas

| - Menu "Dodatki" a w nim:
| --- Wybór menu [8 rodzajów]
| ----- Normalne
| ----- Ludki
| ----- Z misiem
| ----- 3410
| ----- Nowe
| ----- Lista+obrazek
| ----- Obrazkowe
| ------ Lista
| --- Odwróć kolory
| --- Animowany wygaszacz ekranu
| --- Edytor pamięci
| --- Info
| --- Powitanie graficzne [6 powitania]
| ----- Miśki
| ----- Heyah
| ----- Krówka
| ----- Nokia 3310
| ----- Formatowanie
| ----- Kurczak

| - skróty klawiszy, kombinacja * (gwiazdki)(należy dłużej przytrzymać aż mignie podświetlenie) z:
| * i 1 Wpisz wiadomość
| * i 2 Skrzynka odbiorcza
| * i 3 Skrzynka nadawcza
| * i 4 Kalkulator
| * i 5 Przypomnienia
| * i 6 Notes
| * i 7 Kalendarz
| * i 8 SlideShow Vikus
| * i * Pokaż czas
| * i # Profile
|
| JEST TO PEŁNA WERSJA FLASHA !!!
|
| Sprzedawanie i przerabianie flasha NIEDOZWOLONE !!!

Flash jest w załączniku jeżeli go nie widzisz znaczy nie masz prawa do sciągania ich.
Żeby moć sciągnąć załącznik musisz chyba miec min 10 postów. Dokładniej napisane jest w regulaminie !!!
Ostatnio zmieniony przez Vikus 05 Lut 2005 15:08, w całości zmieniany 1 raz  

Yamakatashi 
User

Telefon: Nec E616
Wysłany: 15 Sty 2005 15:27   

Super! jak dla mnie idealny. :mg:

Szczególnie podoba mi sie, że jest dużo rodzaji menu, ale przede wszystkim, że jest free i o to właśnie chodzi!

m4c 
User

Telefon: |5510|MR|
Wysłany: 16 Sty 2005 21:53   

Jak na darmowy soft jest on naprawdę świetny :D Chyba jednak nie skorzystam i nie kupię nowego produktu MJ :P
A co do samego softu, to ma on też ofkoz wady, np. wygaszacze, widać że robiłeś je po prostu z animowanych wygaszczacy, i o ile nie przeszkadza to w wygaszczach z zegarem, tak już w tych gdzie jest sama animacja pikseloza razi po oczach maxymalnie, to samo z slideshowami. Brak MADOSA nie jest dla mnie minusem, gdyż szczerze to i tak z niego korzystali tylko qmple, nie licząc tetrisa :D Ładne menu, np. nowe, grafa + text oraz tylko grafa. Noisss linia melodyczna, miło też że zamieściłeś opis czyje są poszczególne dzwonki.

Naprawdę za taki free sofcik należy ci się BIG respect. Na razie siedzi w fonie dopiero od 20min. Po dluzszym okresie testowania napisze wiecej :D

Aha i zmieniłbym jeszcze wskaźniki zasiegu i baterii na jakies ciekawsze.

Iży
User

Telefon: 3310
Wysłany: 17 Sty 2005 14:53   

Sofcik spoko, tylko jest u mnie jeden mały problem, tzn. nie widzie menu Dodatki. Moją ostanią pozycją jest Netmonitor. nie wiem co jest grane, wgrywałem czysty eeprom, robiłem resety i nic.

l_enin 
Member

Telefon: RM-72
Wysłany: 17 Sty 2005 15:14   

@ Iży, aktywuj net monitor i powinno byc ok

Jarecki

Telefon: All Nokia
Wysłany: 17 Sty 2005 17:43   

@ Vikus, całkiem niezły sofcik, a tańczące pingwinki bawią mnie za każdym razem jak na nie spojrzę.
Według mnie niepotrzebny jest CHAT w głónym menu (normalne) i nie zauważyłem możliwości Wł/Wył czas rozmowy podczas połączenia :(

Iży
User

Wysłany: 18 Sty 2005 10:55   

@ l_enin dzięki, pomogło

Vikus
Member

Telefon: NOKIA
Wysłany: 18 Sty 2005 10:56   

@ Jarecki, Te pingwinki są naprawde udane :D
A co do Wł/Wył czasu rozmowy to nie ma bo wykozystałem jeden ze starszych skryptów call_duartion a nie ten najnowszy ponieważ ten najnowszy cos mi nie działał.
A nad czatem pomyslimy :)

@ m4c
, Wiem wiem ze te niektóre wygaszacze wyglądaj nienajlepiej ale niechce mi sie ich poprawiać za dużo roboty...
Mi sie podobają te wskazniki co są i zostają :rotfl:

Damiano 
User

Telefon: Taki mały
Wysłany: 19 Sty 2005 07:57   

@Vikus wielkie dzięki za darmowy sofcik :peace:
Zapowiada się ciekawia - jak tylko znajdę chwilkę to go przetestuję u siebie :mg:
Mam pytanko odnośnie twoich softów na 5510 - nasz już jakieś zmodyfikowane :?: Na twojej stronce jest taka pozycja ale po kliknięciu na nią " page is missing" się pojawia :shock:

Zależy mi na sofcie który ma call duration podczas rozmowy na wyświetlaczu - jest w ogóle taki soft na 5510 :?: A jeżeli jest to proszę powiedzcie mi kto jest autorem i gdzie go można znaleść 8)

Iży
User

Wysłany: 19 Sty 2005 08:33   

@ Damiano jest taki soft. Zmajstrował go Maximus Resutus. Wejdź na www.mr.pasjagsm.pl

Szwagier 
Member

Telefon: N8-0
Wysłany: 19 Sty 2005 09:12   

Ekstra sofcik i jak narazie jade na nim i żadnej zwiechy nie ma.No nad niektórymi wygaszaczami można by troszkę popracować ale ogólnie jest spoko. :mg:

21adam 
User

Telefon: Nokia 3310
Wysłany: 22 Sty 2005 20:19   

siemka mam problem jak wgrywam eprom 6.33 i potem próbuje twój soft to wyskakuje mi komunikat this is new mobile type wgrywam programem Nokia DCT3 flash by rolins 7.49 wszystkie inne softy idą tylko ten twój niechce :cry: :cry: :cry: może mam zły eeprom :roll:
edit:
a więc dzieki maciej102 zapomoca ctrl+W w rolisie wgrałem soft tylko że wyskoczył mi komunikat Check file size and start address start + size are 0x5A0000 but flash end are 0x400000 no to wgrałem od adresu 0x5A0000 no i niby wszsystko jest ok tylko niema menu dodatki :shock: i niewiem co dalej jakim programem wgrywacie może ten rolins mi coś zwala POMOCY :mg:

muminek257 
User

Wysłany: 23 Sty 2005 15:51   

Uruchom netmonitor np. w "LogoManager" i wtedy będzie menu dodatki

21adam 
User

Wysłany: 23 Sty 2005 16:34   

muminek257 napisał/a:
Uruchom netmonitor np. w "LogoManager" i wtedy będzie menu dodatki

wielkie dzięki pomogło :peace:

a następny problem to z kodem klawiatury w logo menager pokazuje że niema kodu albo jest 12345 ale niemoge nieraz odblokować klawiatury bo wywala że błędny kod :shock: ktos się z czymś takim spotkał czy tylko ja mam takiego pecha :roll:

muminek257 
User

Wysłany: 23 Sty 2005 20:58   

spróbuj zrobić "reset full factroy setting" potem zmień sobie kod zabezpieczający na nowy (może być orginalny 12345) mi pomogło.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi