Wysłany: 15 Sty 2005 01:32 3310 v6.33 -> Potrzebna funkcja "wróć" albo jak
3310 v6.33 -> Potrzebna funkcja "wróć" albo jakas ktora nic nie robi do menu info. W 6.07 niebylo problemu z taka co wraca na pulpit jednak w 6.33 jest z nia problem. Zna ktos moze ktoraz z tych funkcji dla v6.33 ??
Nie wiem jak miałeś to w 06.07 ale według mnie można to zrobić na dwa sposoby.
Pierwszy to taki że jako agument funkcji 05E0 można podać wartość 06 czyli arg=0x6 i tym sposobem będzie wracać do głównego ekranu.
A drugi sposób to taki że możesz zmienić funkcje NAVI na 65 czyli action=0x65 i wtedy gdy "najedziesz" na to menu to nad NAVI będzie napis Wróć, z tym że po naciśnięciu nie będzie on wracać do głównego ekranu tylko będzie się cofać o jeden poziom.
Obydwa sposoby przed chwilą sprawdzałem na 06.33 i działają
@ Mikesz, masz racje ale zrobilem inaczej.
uzyelm action=0x64 i wtedy bylo wiecej i przelacza nas na dlasze pola klikajac w navi a na ostatnim dalem 0x65 i wteedy bylo wroc Efekt doskonaly
Wielkie dzieki.
Jeszcze jedno pytanie potrzebny mi jest arg od wylaczania telefonu ale nie menu power offa tlyko taki arg ze jak wlacze to telefons ie odrazu wylacza.
Ktos zna?
Z tym "Wyjdź" to jest bardzo różnie. Np. gdy się szuka ręcznie sieci, to w momencie wyszukiwania nad NAVI jest napis "Wyjdź" i po jego naciśnięciu przerywa tylko wyszukiwanie. Natomiast gdy Wyjdź jest jako menu, a nie jako opis NAVI, to wtedy po naciśnięciu wychodzi na główny ekran, chociaż też nie zawsze.
W opcjach stopera jest menu "Wyjdź" które właśnie powoduje wyjście na główny ekran.
Argument funkcji jest 06 ale sama funkcja to nie 05E0 tylko 18A1.
Oczywiście przykład ze stoperem nie jest wcale regułą ponieważ np. w kompozytorze sytuacja już wygląda inaczej, po wejściu w menu "Wyjdź" wychodzi tylko z kompozytora, a nie z całego menu.
Tak więc sądzę że tych "Wyjdź" "Wróć" to jest kilka rodzjów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum