Wysłany: 10 Wrz 2004 16:20 Darmowy flash 3310 by 7acus
tak, tak.. to prawda.. znów kolejny mod do 3310.. macie racje, że nic więcej niż na dzień dzisiejszy oferuje NokiX w nim nie ma.. nie jest też super luzackim modem, nie ma slangu ani zabawnych animek.. ale nie każdy potrzebuje telefonu, który do
niego krzyczy "Zapodaj PINa zomuś:!:" i ja właśnie taki flash proponuję
menu jest mocno zmodyfikowane ( na wzór 1100 ), dlatego menu nr 5 ma klasyczne ułożenie funkcji..
ikonki są ikonkami oddajacymi dokładnie funkcje danego menu.. linia melodyczne to doskonal znana linia by MaciejKa
zapoznajcie sie z opisem i zdecydujcie, czy warto wgrać tego flasha do swojego telefonu. ja do tego gorąco zachęcam
nie musze chyba dodawać, że flash do poprawnego działania wymaga eepromu 6.07 i że oczywiście mój flash jest za darmo do użytku własnego
zabrania się sprzedaży tego flasha zarówno osobno, jak i z telefonem!!
model telefonu : Nokia 3310 (NHM-5)
wersja oryginalna: 6.07 (17-06-03)
modyfikacja: 1.10 (28-09-04)
opis modyfikacji:
Funkcje 3315
( hurtowe kasowanie wiadomości, autoblokada klawiatury, osobisty dźwięk SMS'a, profile tymczasowe, edytor grafik )
Zmieniona struktura menu ( rozpiska poniżej )
Zmienione grafiki w menu oraz w innych miejscach
Animowane "i" oraz "STOP"
5 rodzajów menu do wyboru z poziomu menu
- menu 1 - animacje a la 3410
- menu 2 - ikonki z przesuwanymi nazwami po prawej stronie
- menu 3 - ikonki 6 w jednym (bez nazw)
- menu 4 - tekst
- menu 5 - ikonki a la 3410 w oryginalnej kolejności 3310
* Ustaw datę
-----------------------
|* Pokaż godzinę i datę |
-----------------------
* Data i godzina automatycznie
# Ustawienia połączeń
* Ponowne wybieranie
* Proste wybieranie
* Usługa połączeń oczekujących
----------
|* Przekaz |
----------
* Wysyłam swój numer
-----------------------
|* Czas podczas rozmowy |
-----------------------
|* Sygnał co minutę |
-------------------
* Linia w użyciu
* Odbiór samoczynny
# Ustawienia telefonu
* Język
* Informacja o sieci
* Powitanie
----------------------
|* Powitanie graficzne |
----------------------
|* Wybór menu |
-------------
* Wybór sieci
reset - bo nie mam SIMPLUSA (a poza tym czasami mi źle dzialał )
kontrola wibratora - bo telefon jest do rozmowy
info - bo nie wiedziałem co w nim napisać
THX for:
MasterJapko from pasja.int.pl
leo_rex from siemensinfo.pl
deschek from siemensinfo.pl
AmBeR from siemensinfo.pl
all from techtronik.pl (zwłaszcza dla uczestników tematu: "Jak to się robi w NokiX")
all from pasja.int.pl
flash był wgrywany Rolisem 4.79 i testowany dość dlugo
oczywiście wgrywasz go na własną odpowiedzialność
wszelkie opinie, uwagi, propozycje i zastrzeżenia proszę zgłaszać w tym temacie
bugi będę starał się usuwać na bierząco
--=poprawki=--
(11-09-04) poprawiony błąd ze złym wyborem slajdów
(15-09-04) poprawiony błąd z nie zawsze działającymi shortkeyami
wróciła wersja (11-09-04),bo 15 okazała się spaprana
(28-09-04) dzialający dobrze keylock clock, nowa gra i Advance calculator ( :respekt: YAK)
@ 7acus, naprawde naleza ci sie wielkie pochwaly za tego softa i to damowego. Widze ze sie postarales i bardzo aldnie soft pasuje do telefonu. Wszytko jak na razie w pozadku (najlepszym a jeżeli znajdzie się jakis bug od razu o nim poinformuje Jeszcze raz gratuuje pozdrawiam i dziekuje!
ps. chcialbym zucic jednym pomyslem: tz aby zmienic czcionke na ta z softu np v3 martiego (inaczej czcione by kili)
@ 7acus, jezeli ty roiles grafy w menu to Cie podziwiam za talent artystyczny (oczywiscie pozytywny)
Ostatnio zmieniony przez 4r73k 10 Wrz 2004 17:04, w całości zmieniany 2 razy
7acus, naprawde należą sie brawa :one: Soft jest naprawde wypas ale ma pare zeczy ktorych mi w nim brakuje ale i tak jest fajny i niestety robi on jakąś konkurencje dla moich softow i MJ
Telefon: 7250i,5110
Wiek: 26 Dołączył: 08 Mar 2003 Posty: 261 Skąd: Okol. Poznania
Wysłany: 10 Wrz 2004 17:55
@ 7acus,
witam soft bardzo przyjemny widze ze softow do 33 jest mnostwo, podba mi sie to ze ludzie umieją udostepnic cos zupelnie za friko dąze do tego aby stworzyc moj kolejny soft do kolejnego typu nokii, moze jest on mniej wybajerzony ale jest za darmoche, wole niz jest 5 softów mniej wybajerzonych niz 1 za kase, nie chodzi tu o to ze nie chce placic za soft lecz o to ze forum musi funkcjonowac na zdrowych zasadach, prozdrawiam i respekt dla ciebie bo widze ze jest w tobie potenccjal
ps jAK przyspieszyles weza ?
też bym chciał, żeby wszelkiego rodzaju flashe na Nokie były za darmoche, bo inaczej to wszystko stanie w miejscu i się nie bedzie rozwijać.. (jakoś nikomu nie przychodzi do głowy, żeby Patche do Siemensów byly płatne )
węża przyśpieszyłem w bardzo prosty sposób.. programem Flash edit 1.0i by Mikesz ( :respekt: dla niego)
także nie wiem, gdzie można to zmienić w innych nokiach..
i dlatego robiłem flasha na wersji 6.07 a nie 6.33, bo ten program działa tylko z wersją 6.07.. (tym samym programem wywaliłem tego gościa na koniu w Pairs'ie)
jak coś Ci się podoba z mojego flasha to bierz i się nie krępuj
@ 4r73k, za grafike to podziwiaj raczej Nokie
to są grafy w większości z 3410, po lekkiej modyfikacji, ale nie powiem.. troszku się przy tym narobiłem
Soft jest niemal idealny, wg mnie duzo fajniejszy niz inne, platne niestety... Ja takze postuluje nad czcionka by kili i dodatkowo nad mala czcionka w pisaniu i czytaniu eska. No i jescze ja bym pozmienial pare grafik, np przy ladowaniu. Moglbys takze usunac scrollbara bo wg mnie miesza w tym menu ala motorola v'ka. Ale to tylko takie moje widzi misie, i tak jestem zdania ze soft jest the best!
@ shakkall18, ja lubie scrollbara bo wtedy wiem gdzie jestem
choć masz racje, że psuje ogólny wizerunek menu i nr 3 (motka) i dwójki też.. gdyby dało się zrobić, zeby w menu nie było a w podmenu tak to by było super.. a swoją drogą, był kiedyś taki skrypt do NokiXa, który zasłaniał tą belkę a nie ją likwidował.. czy on zasłaniał także scrollbara?
znów ta czcionka Kili'ego.
w 6,07 nie ma chyba możliwości, żeby pisać eska małą czcionką.. odczyt to już zupełnie co innego.. ale moim zdaniem wyglada to biednie.. zwłaszcza jak ma się już pomniejszony napis -=Opcje=-
grafiki celowo są takie jaki są
zostawiłem oryginalne ładowanie, bo owiele bardziej mi się podoba niż to z załącznika (wiem, że jestem pawie osamotniony w tej opini)
ale jako, że flash jest bezplatny moge sobie pozwolić na niekierowanie się gustem większości
grafike możesz zmienić samemu FSLEditem.. nie powinien wywalić flasha (tak myśle)
Sofcik super tez raczej jestem za bardziej normalnymi grafami. Ale znalazłem juz jednego buga coś jest pomieszane w slideshow bo jak wybralem np. odliczanie to przy odpalaniu komy miałem pande mimo ze wczesniej jak wybrałem odliczanie to sie pokazał obrazek odliczania, żeby mieć odliczanie musialem wybrać nokia 3310 w powitaniu graficznym. Mam nadzieje że mnie zrozumieliście
przecież te dzwonki sa chyba w każdym modzie jaki spotkalem..
generalnie nawet bym nie wiedział, ze to Maciejki gdyby nie zamieszanie w temacie z modem Kiliego..
jeżeli na to trzeba specjalne pozwolenie to sory bardzo.. nie przywłaszczyłem sobie ich, podałem od kogo pochodzą..
moge je pozmieniać, ale wtedy sie zacznie "a ten dzwonek byl u mnie" "a ten u mnie"..
nie popadajmy w paranoje..
ale jeżeli MaciejKa ma jakieś zastrzeżenia, to nie ma sprawy.. moge coś pokombinować innego...
acha. poprawiona wersja jest do zassania w poście nr 1 (już slajdy działają normalnie )
n0rbi666, autorów slajdów, oraz skad oni pochodzą masz podane przy rozpisce slajdów
@ 7acus, no to super dzieki za poprawe ale wykrylem jeden bug jezeli wybierze sei standardowe menu to grafika wchodzi na tekst np Edytor Grafik i to troszke szpeci no i ta czcionka prosze ejszcze raz o zmiane hehe Dzieki za to co robisz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum