chodzi mi o to aby stworzyc nowa animacje z bitmap, tak aby miala swoj wlasny ID, zeby mozna bylo ja uzyc w menu..
wystarczajaco jasno, czy dalej ktos nie rozumi ??
nie wiem czy ty mnie byc rozumiec :D
postaram sie wytlumaczyc to tak prosto jak tylko potrafie ....
np spis telefonow ma animacje ID 13
a ja chce DODAC NOWA ANIMACJE ( przypuszczam ze to sie robi podobnie jak w dodawanie nowych BITMAP w HEX, ale nie jestem pewien ..) co bedzie miala ID 21
, ja potrzebuje wiecej animacji, 1 nie wystarczy ;/, rozumisz o co mi chdzi ??
Telefon: Nokia 5510
Wysłany: 22 Wrz 2004 12:42
Chiałbym jeszcze raz poruszyc ten temat.
Wiem już jak stwożyc tabele animacji, gdzie ustawia się ilość klatek i gdzie są wpisy adresów do tabel animacji. Jednak jak chce sprawdzic nowododana animacje w flsedit po kliknięciu na animations wywala mi bład. Widocznie jeszcze gdzies jest zapisana informacja o ilosci animacji, tylko gdzie??? W.w. informacje mozna znaleźć zmieniając jakąs animacje i w total comander porównać plik źrudłowy i wynikowy.
Przydało by sie wiedziec jak dodać nową animacj. Mam już w zanadrzu skrypt do nokixa który dodaje nowe grafiki(dołączone w pliku w formacie nokixa,podobnie jak do slideshow) i nadaje im id. Chiałem jeszcze rozbudować go o dodawanie nowych animacji.
jak sie plik otworzy w g3n0lite v0.91f to tam pokazuje adres tabeli bitmap i adres tabeli animacji, tylko taka sprawa, ze dla bitmap sa wolne miejsca, a dla animacji juz nie ma .... dlatego @ Mikesz pisal ze trza by duzo danych przeniesc w puste miejsce ... trudne - tak, do zrobienia - pewnie tak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum