Wysłany: 18 Mar 2004 18:07 n 5510 soft zmp3 wylacza sie pod mbus /flasher
problem :/ mam flasher dejana i mbus (osobno) wpinam nokie 5510 odpalam i telefon sie po chwili wylacza inne sie nie wylaczaly ( n 3310) ale nie wiem czy dalo by sie ja zczytac (wtedy mialem xp teraz 98) co z ta wylaczajaca sie nokia zrobic ?? flasher i mbus chyba raczej jest dobry.. bo firmiennyj jak ktos ma pomysl to niech sie podzieli dzieki
niby teoretycznie powinno dzialac.. jednak telefon milczy.. nie mozna go zczytac nie mozna zrobic nic - tak jakby wogole go nie bylo :/ (a przy podlaczaniu koncowki od kabelka (bo sa wymienne ) telefon piszczy..czyli cos sie dzieje.. ) mozlwe ze mbus padniety ? a moze zlego programu uzywam ( logo manager) ??probowalem kilka innych ale tez cisza.. (wszystko pod kontrola win 98)
@ xmati, a czytales ten post co link wyzej wrzucilem ? i czy jak odpalisz logomanagera i podepniesz fona (on sie wylaczy) ale czy LM lapie polaczenie ?
tak oczywiscie czytalem.. lecz nic to nie dalo lm nie lapie polaczenia (a w programie jest ustawiony mbus i odpowiedni com ) i co dalej?? musze wykolowac jakas 3310 i zobaczyc czy ja zobaczy.. a moze cos do tej windy (98) trzeba dorzucic ?? bo to gola istalka.. specjalnie na fony 9oczywiscie nie liczac programow do obslugi fonow gg i winampa )
Kiedyś miałem podobny objaw- Po wgraniu flasha(TROCHĘ w nim pogrzebałem ) telefon się wyłączał zaraz po uruchomieniu programu który komunikuje się z telefonem. W moim przypadku był to logomanager i o ile dobrze pamiętam wyłączał się przy próbie zciągnięcia i ustawienia FAID w knocku. Telefon normalnie chodził tylko nie dało się do niego nic wgrać. Po zmienieniu flasha na inny wszystko śmigało ( i śmiga do tej pory).
dalem rade.. uparcie i do skutku sie bawilem az wszystko wyszlo..trwa to troche i trzeba kilka razy resetowac telefon ale juz opanowalem co trzeba robic i wszystko hula..czyli zwyczajnie cierpliwosci:)..w opanowaniu telefonu bardzo pomogl tool by rolis z autoconfigiem..tylko trzeba byc dosc szybkim (w moim przypadku -bo jak bawilem sie kumpla 5510 to wszystko szlo jak najlepiej) nasuwa mi sie jeden wniosek : na to jak sie telefon zachowuje ma bardzo duzy wplyw wersja softu - kiedys mialem virgin i nawet nie wylaczal sie pod mbusem zachowywal sie jak 3310
Telefon: |5510|MR|
Wiek: 24 Dołączył: 01 Sie 2004 Posty: 13 Skąd: San Andreas
Wysłany: 09 Wrz 2004 21:06
Mam bardzo podobny problem, po wgraniu flesza, gdy fon jest podpięty to zaraz po włączeniu się wyłącza i do tego nie dziala klawiatura.
Próbowałem wgrać innego flasha ale nic nie dawało
Probowałem też wgrać virgin eeproma, ale podczas robienia backuppa obecnego (zresztą podczas wgrywania virgina to samo) wyskakuje mi blad:
"preloader unit error
-RAM is bed
-you selected the wrong phone type"
Co robić?
PLZ help
m4c, to normalna sprawa jak flesh-ujesz Rolinsem ze ci takie bledy wyskakoją Ja tez tak nieraz mam ale zmieniam wersje rolinsa i naciskam troche pozniej power w telefonie i wtedy sie dobrze fleshuje sprawdz moze to byc to ..... ale nie gwarantuje
Telefon: |5510|MR|
Wiek: 24 Dołączył: 01 Sie 2004 Posty: 13 Skąd: San Andreas
Wysłany: 10 Wrz 2004 19:39
Możliwe żeby to była wina kabla, tzn. mam MBusa z konwerterem, i z 6210 i 7110 działa normalnie. Ale kiedy podepne tylko 5510, nawet kiedy MBus nie jest podłączony do kompa, to nie działa klawierka a fon po chwili się wyłącza
To normalka. Telefon wyłacza sie podczas podpięcia mbusa do N 5510. Pod flasher dejana tez sie wyłacza, ale jak nie podepniej dejana pod kopma to działa. Mam N 5510, mam dejana i mbusa. Mimo ze sie wyłacza wszystko da sie zrobić. Mbusem zliczy sie sumki wgra logo dzwonki, a dejanem zmienisz soft bez problemu. Niestety nie wiem dlaczego wyłacza sie telefon.
Temat poruszany naprawde wiele razy nokia 5510 już tak ma trafiały się czasem takie na których było ok ale przeważnie większość jesli się nie resetuje to ma zablokowaną klawiature <nie można nic pisać> moja miałą problem z fbusem na mbusie działa normlanie na flaszeże też się nie resetowała. Najlepiej jest używać kabla samego mbus jeśli już fbus/mbus to z przełącznikiem nigdy automatyka bo na takim to kaplicja.
Dzisiaj mialem taki przypadek, ale co najciekawsze ze przed zdjeciaem locka kodem chodzila na Mbus/Fbus normalnie, a jak zdjolem sim-locka kodem (kalkulator z MADos'a) to zaczol sie wylanczac przy jakiej kolwiek probie odpalenia jej z podlaczonym kabelkiem. Zastanawialem sie czy mozna cos z tym zrobic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum