Wysłany: 19 Paź 2004 16:32 Program do liczenia sumek
Potrzebuje jakis program, który liczy sumki PPM podobnie jak PPM Manager. Robiąc soft byłem zmuszony przesunąc PPM i teraz PPM Manager nie chce otworzyć flasha żeby policzyc sumki. Inne programu typu Chr Fixer tez nie licza poprawnie i przy wgraniu softu do fona wywala mi CS. Flash 3310 v6.07
Nie wiem czym to idzie ale fleszery takie jak Rolis nie chcą dobrze wgrywać softu w 3310 od softu 6.07 a Tornadem wgrywan najnowszy i nie wyskakuje CS. Rolisem wgrywałem 5.57 i było OK.
@ =mis=, no to spróbuj załadowac do czystego flasha skrypt free_ppm_space.nrx i zobacz że ci nie otworzy go PPm Manager i nie policzysz sumPPM i wywali ci CS @ Jarecki, próbowałem ale to samo
Telefon: NHM-5
Wysłany: 20 Lis 2004 22:39
@ jaho2000
sumy kontrolne ppm nie maja nic wspolnego z jego pozycja w pliku. to co powiduje u ciebie CS to sumy kontrolne calego flasha. dorzuc do tego kill_mcu_check.nrx a powinno byc ok. nie czytanie tego pliku przez PPM Managera nie jest spowodowane blednymi sumami. Jest to dosc stary program, powstal kiedy jeszcze nie umiano przesuwac PPM we flashu i nie umie go odnalezc w twoim.
Hmmm... możesz spróbować takiej metody trochę brutal force
1. "ręcznie" przesuń początek PPM (np. HexWorkshopem) do "normalnej" pozycji,
2. Policz sumki
3. skopiuj je do twojego "nienormalnego" softu w miejsce starych.
Telefon: NHM-5
Wysłany: 22 Lis 2004 11:26
Jesli przesuwasz PPM NokiX'em (free_ppm_space.nrx) to po prostu przelicz sumy przed uzyciem NokiX'a (jak zmienisz jezyki czy podorzucasz dzwonki). NokiX potem moze dodawac swoje teksty do PPM i sam przeliczy sume chunka TEXT i ogolna calego PPM (nie przelicza sum innych chunkow, np. TONE!).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum