Wysłany: 02 Lis 2003 05:09 Przyspieszanie animacji w 3310, tego chyba jeszcze nie było.
Polecam mój mały programik Flash edit do przyspieszania animacji w nokii 3310 który się znajduje na http://republika.pl/nokia_by_mf/
można nim jeszcze modyfikować komunikaty, narazie tylko do wersji 6.07
Strona bardzo skromna.
Ostatnio zmieniony przez Mikesz 23 Gru 2003 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Zapraszam do testowania nowej wersji Flash edita 1.0b. W nowej wersji można zmieniać poziomy węża. Nie wiem jak wygląda obecnie sytuacja w Clubie Nokia (jeśli chodzi o kody) ale dzięki temu programowi można zwiększyć swoje wyniki.
Ostatnio zmieniony przez Mikesz 23 Gru 2003 22:33, w całości zmieniany 1 raz
Telefon: NOKIA
Wysłany: 23 Lis 2003 23:56
Chodzi mi o wersje 5.57 do 3310 bo najlepiej mi odpowiada ta wersja softu
Bylo by fajnie jak bys zrobil program, ale bardziej mi zalezy zeby wiedziec jak to zrobic samemu.
Wiec moze napiszesz kilka slow o zapetlaniu bo najbardziej mi na tym zalezy.
Telefon: 3330, 3310
Wysłany: 24 Lis 2003 17:38
Ja bym chcetnie popatrzyl co to orbi ale niestety mam nokie 5510 i nie iwme czy to bedzie dzialac wiec jak bys mogl to zrob takie tiko pod nokie 5510 i jak mozesz to podeslij mi albo daj znac na priv
Albo najlepiej będzie jak będziesz wypuszczał najnowsze wersje swojego programiku własnie w tym temacie. Powstało by małe archiwum twoich prac, a jednocześnie wszystkim by było łatwiej być na czasie... A tak wogóle to wielki :respekt: dla Ciebie...
Jeśli chodzi Flash edit to szczerze mówiąc łatwiej mi zrobić dla każdej wersji MCU & PPM osobny program.
Być może się teraz ktoś śmieje - po prostu moja znajomość programowania jest podstawowa (brak materiałów do nauki i czasu).
Bardzo bym chciał żeby mój program działał tak jak np. PPMedit który odczyta każdą wersje MCU & PPM.
Telefon: NOKIA
Wysłany: 24 Lis 2003 18:33
Bardziej mi zalezalo na opisie jak to zrobic w sofcie a nie na programie.
Ale i tak jestes WIELKI i szacunki juz do Ciebie laca.
I bylo by super jak bys jeszcze poprawil opcje Zapisu zeby byla opcja Zapisz jako...
@ Vikus, Zwlekałem z opisem tego jak zapętla się animacje ponieważ od paru dni uzupełniałem strone na której opisałem to i inne rzeczy:
http://republika.pl/nokia_by_mf/
Nie wiem dokładnie o którą animacje Ci chodzi, tak czy owak krótko to opisze:
W hex-ie szukasz wartości 01 05 1E 04 - to są akurat dane od powitania, od pozostałych animacji są w tym obrębie -
co 9 bajtów znajdują się 4 bajty z danymi o animacji czyli:
2E 4A E1 00 18 04 1D 04 00 00 00 00 2E 4A E1 00 01 05 1E 04 00 00 00 00 2E 4A E1 00 01 05 1F 04 00 00...
- pierwsza wartość (01) - czas trwania pierwszej klatki
- druga wartość (05) - szybkość animacji
- trzecia wartość (1E) - ID animacji
- czwarta wartość (04) - rodzaj (04 - normalna), (02 - przód, tył), (00 - pętla)
a może w przyszłości udałoby się dołożyć parę rzeczy do tego fajnego programu?
szczególnie na dzień dzisiejszy chodzi mi o zgodność z 6.07
Może udałoby się włożyć do programu podgląd animacji na podobieństwo FlsEdita (sama korekcja prędkości wyświetlania animacji już jest), no i 'uporządkować', nadać im numery ID zgodne z ID animacji z softu 6.07 (domyślny opis animacji już też jest w tym programie)?
A najlepiej jakby dało się też w przyszlości ustawiać kolejność klatek do animacji tak jak we FlsEdicie...
Sorki, że próbuje narzucić 'Cutting Edge Of FlashEdit by MF'...
To jest tylko taka lista pobożnych życzeń, choć wiem że często ciżęko wykonać coś, co ktoś próbuje narzucić...
Ale i tak wielkie podziękowania za Flash Edit 1.0c
... Snake już chodzi z prędkością z poziomu 3 na poziomie 9
Sytuacja wygląda tak że za programowanie zabrałem się pod kątem edycji flash-y nokii. Dąże do tego żeby Flash edit rozwiną się pod względem możliwości.
hedger napisał/a:
A najlepiej jakby dało się też w przyszlości ustawiać kolejność klatek do animacji tak jak we FlsEdicie...
W hex-ie ma żadnego problemu, wgraj sobie mojego flasha http://republika.pl/nokia_by_mf/ i zobacz ile klatek jest w animacji "Spis połączeń".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum